Sizler için hazırladığımız bu rehberi okuduktan sonra hemenLos Angeles uçak biletialıp bu güzel şehri ziyaret etmek isteyeceksiniz.

Los Angeles Gezilecek Bölgeler

Büyük okyanusun doğu kıyısında yer edinen etrafı dağlarla çevrilmiş bir kent olanLos Angeles gezilecek bölgelerkendinizi bir Amerikan filminin içinde benzer biçimde hissettirebilir.Los Angelesdinamik bir metropol olupgezilecek bölgeleroldukça fazladır, kent Hollywood ve Disneyland ile popüler kültürün merkezi haline gelmiştir.

Los Angeles (Kaliforniya) şehrinde bir oldukça konaklama seçeneği var. Otel yerine ev kiralamak istersenizGorgeous Bungalow walk to Universal Studios, Hollywood,Dresden B & B,Private Bedroom with Bathroom in Shared 2 Bedroom Apartmentgüzel bir seçim olacaktır. Bunlardan en iyileriHollywood Hills Upscale 5bd/5.5ba,Wiley's Cottage,Hollywood 3BR Celeb Suite. Kent merkezine yakın konaklamayı tercih etmek istersenizComfort Inn Near Old Town Pasadena in Eagle Rock CA,Trylon Hotel - Hollywood,Popular Hollywood VIP Executive Suitebenzer biçimde otelleri tercih edebilir ya da daha ekonomik alternatifler istersenizHollywood Stay,LA International,Shared Rooms Los Angelestesislerini deneyebilirsiniz.

Downtown

Los Angeles gezilecek bölgeler listesininbaşlangıcındaDowntown, kısaca kent merkezi gelir. Yüksek binaları, görkemli villaları, dev reklam panoları ve sayısız beyaz perde salonları ile Downtown, ziyaretçilerine başlı başına bir çekicilik merkezi sunar. Los Angeles kent merkezi, pek oldukça mühim yapıya da ev sahipliği yapar. ABD’nin en büyük ikinci hükümet binasıCivic Center, gökdelenlerle çevrili kent merkezindedir. El Pueblo Zamanı Parkı, el yapımı ürünlerin satılmış olduğu dükkanları ve restoranları ile meşhurOlvera Caddesi, Eski Tren İstasyonu,Çin Mahallesi, NBA maçlarının oynandığı Staples Center ve Çağdaş Sanatlar Müzesi de kent merkezinde yer almıştır.

Hollywood

Los Angeles gezilecek bölgelerdiyince akla ilk gelen, film yıldızlarının el ve ayak izlerinin bulunmuş olduğu beyaz perde ve tv sektörünün kalbiHollywood' tur.Akademi Ödülleritörenlerinin yapıldığı meşhurDolby Tiyatrosu, eski adıylaKodak Tiyatrosuda Hollywood bölgesinde yer alır. Tiyatronun yan tarafında bulunan plazanın üst katlarından meşhur “Hollywood” yazısının fotoğrafını çekebilirsiniz. Film sahnelerinden görmeye alışık olduğunuz Hollywood’da beyaz perde geçmişine tanıklık edebilirsiniz. Zamanınız kalırsa, 1926’da inşa edilenEl Capitan SinemasınıveÇin Tiyatrosu’nu ziyaret edebilir, eski zamanların ruhunu hissedebilirsiniz.

Disneyland

Büyük ufak her insanın bilmiş olduğu ve sevilmiş olduğuDisneyland, Los Angeles gezilecek bölgelerlistemizde en mühim seyahat yererinin arasındadır.Walt Disneytarafınca 1955 senesinde kurulan Disneyland,Anaheim bölgesinde, Los Angeles kent merkezinin güneyinde yer almıştır.Disneylandve yetişkinler için tasarlanan Disney California Adventure tema parkları yan yana. Disneyland, bayağı bir tema parkı değil, eğlencenin kalbi yediden yetmişe hepimiz için burada atıyor. Birbirinden keyifli alanları, dünyanın en meşhur çizgi film karakterleri ile herkesi büyülüyor.

Universal Stüdyoları

Universal Stüdyoları, beyaz perde seyircilerini büyüleyenLos Angeles'da gezilecek bir yer.Los Angeles sokaklarında gezerken her an bir film sahnesini ile karşılaşabilirsiniz. Bir de işin mutfağını görmek istiyorsanız, Universal Stüdyolarındaki bir saatlik turlara katılmalısınız. Stüdyoda meydana getirilen turlarda ziyaretçilere fimlerin çekilmiş olduğu setlerin gezdirilmesinin yanı sıra, fimlerde meydana getirilen çekim hileleriyle ilgili bilgiler de veriliyor. Tur sonunda meydana getirilen hileleri öğrendiğiniz içinAmerikan filmlerieskisi kadar inandırıcı gelmeyecek olsa da, Los Angeles’a gelmişken Universal Stüdyolarını ne olursa olsun görmelisiniz.

Beverly Hills

Los Angeles gezilecek bölgelerlistemizde sırada göz kamaştıran Beverly Hills var. ABD’nin en pahalı şehriLos Angelesiçin şöhret ve zenginlikten bahsedilir fakat Beverly Hills bölgesi tek başına, öteki bölgeleri gölgede bırakmıştır. Hollywood filmleri ile yakından tanıdığımız Beverly Hills, alımlı villaları, meşhur adları, Palmiye ağaçlarıyla bezenmiş caddeleri, üstü açık lüks otomobilleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Los Angeles’in kalbinin attığıBeverly Hillsbölgesinde yer edinen “Rodeo Drive” caddesinde pek oldukça restoran ve lüks mağazalar bulunmaktadır.

Malibu

Los Angeles gezilecek bölgeler sıralamasıiçinde Malibu, Los Angeles’ın en temiz sahiline haizdir ve kendine özgü dokusu ile değişik bir atmosferi vardır. Senenin her döneminde orada bulunan sörfçüleri, film yıldızlarının evlerinin bulunmuş olduğuMalibu Plajı, okyanusa sıfır mesafede inşa edilmiş tasarım harikası evleri ile turistlere bambaşka bir ortam sunmaktadır.

Santa Monica

Okyanusun kıyısında yer edinenSanta Monica, geniş yürüyüş parkurlar, uzun iskelesi, restoranları, kafeleri ve avmleri ileLos Angeles gezilecek bölgeler listesindeki maddeleriniçinde turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir yer. Santa Monica öteki bölgelerden birkaç aşama serin olduğundan, senenin her süreci güneşliLos Angeles’ın yaz günlerinde ziyaretçi akınına uğrar.

Venice Plajı

Pek oldukça film sahnesinin çekilmiş olduğuVenice Plajı,Los Angeles gezilecek yerlerden en hareketli plaj.Paten kayan gençleri, el yapımı hediyelik ürünlerin satılmış olduğu tezgahları ve sörfçüleri ile Venice Plajı'nda Los Angeles havasını iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

Exposition Park

Birçok müzenin bulunmuş olduğuExposition Park,Los Angeles'ta gezilecek bölgeler içindeyoğun ilgi gören bir parktır.Natural History Museumof Los Angeles County ve California Science Center ne olursa olsun gezmeniz ihtiyaç duyulan müzeler içinde.

Santa Catalina Adası

Santa Catalina Adası,Los Angeles'ta ne olursa olsun gezilecek yerleriniçinde organik güzelliği ile dikkat çekenbir yerdir.Adada konaklayacak bölgeler mevcut sadece gitmeden ilkin rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Ada, Kaliforniya kıyılarının 35 kilometre açıklarında, Büyük Okyanus'da yer ediniyor. Masmavi suları ve beyaz sahiliyle büyüleyici bir atmosfere haiz.

Hadi hemenLos Angeles uçak biletialıp bu güzel yapıyı ziyaret edin.