Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm maliyeti karşılanan ve Aydın’ın çok sayıda mahallesine içme suyu temin edecek İkizdere Barajı’nın faaliyete geçmesinden sonra şok bir gelişme yaşandı. İddiaya göre; AKP’nin Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan’ın talimat vermesi üzerine Koçarlı ilçesine verilen içme suyu hattının vanası DSİ tarafından kapatıldı.

DSİ tarafından suyun kesilmesinden önce, AKP’nin Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan’ın “Ben bu suyu verdirmeyeceğim” şeklinde ifadelerinin olduğu ifade ediliyor. DSİ’den gelen heyetin suyu kapattıktan sonra AKP’nin Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan’ı ziyaret ettiği de gelen bilgiler arasında.

DSİ’nin suyu kesme gerekçesi olarak “tesis kabulünün yapılmadığını” ifade etmesi de şaşkınlık yarattı. Bilindiği gibi DSİ tarafından ulusal basına verilen çok sayıda demeçte, Aydın’ın birçok mahallesine İkizdere’den su verildiğini açıklamıştı. Ancak Aydın’da birçok noktada ‘kabul’ işleminin yeni yapıldığı öğrenildi.

DSİ tarafından yapılan uygulamanın Koçarlı’ya özel olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Belediye hoparlöründen anons edildikten sonra ne olduysa oldu. Nedim Kaplan’ın işi bu. Yazıklar olsun. Bizim suyumuzdan ne istediler? Allah’a havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Ali Çankır açıklama yaptı

Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır’da Devlet Su İşleri’ne tepki gösterdi. Yazılı bir basın açıklaması yapan Çankır, “Kıymetli Aydın’lılar; Değerli Koçarlı’lar, Dün, şehrimiz Aydın; kaybetmişliğin verdiği hırs ve bundan beslenen nefretin, vatandaşın en temel ihtiyaçlarından birisi olan su hizmetini almasına dahi tahammül edememe noktasına gelebileceğini yaşadı. Biz, 320 milyon liralık maliyetinin tamamı, Aydın Büyükşehir Belediyesince karşılanan ve 2050 yılına kadar ilimizin büyük bir bölümünün su ihtiyacının görülmesini sağlayacak İkizdere barajından, Koçarlı ilçemize su verilmesinin mutluluğunu yaşarken, sudan bahanelerle,adeta “ halkın ihtiyacından bana ne? “ dercesine AKP politikacılarının baskısıyla DSİ tarafından Koçarlı’ya su taşıyan vana kapatıldı.... Vatandaşın içeceği su siyaset malzemesi yapılmaz. Koçarlı halkı Pazar günü su ile şaka olmayacağını önünüze koyacağı acı reçete ile gösterecek.. Devlet Su İşleri hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Siz kimin suyunu kimden kıskanıyorsunuz.Çekin o kirli ellerinizi Koçarlı’nın suyundan! Siz Koçarlı’da da kaybettiniz.. Buradan DSİ bölge müdürüne sesleniyorum; Sen siyasete bulaşma müdür bey! Siyaset senin işin değil, olmamalı da! Hele hele vatandaşın suyunu siyaset uğruna kesmek cüretini hiç gösterme. Her ilçede olduğu gibi, farkla kaybedecekleri seçimde, mağlubiyetlerinin faturasını sana keserler, benden söylemesi” dedi.