EFELER/HaberAydın - Vatandaşların ve uzmanların karşı çıkmasına rağmen Adnan Menderes Üniversite Hastanesi’nin yanı başında açılan jeotermal santrali kuyusu faaliyetlerine devam ediyor. Aydın’ın dört bir yanını saran jeotermal çılgınlığı nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar yetkilileri göreve çağırıyor.

2007’de çıkartılan jeotermal yasası ile Aydın’ın topraklarının %85’i jeotermal kullanımına açılmıştı. Aydın’ın dört bir yanını saran ve vatandaşları tedirgin eden jeotermal santraller nedeniyle bazı zamanlarda kenti ‘çürük yumurta’ kokusu sarıyor. Doğal ve kültürel yaşamın yanı sıra tarımsal üretimi de etkilediği iddia edilen jeotermal santraller huzursuzluk yaratıyor.

Hastaneye 400 metre mesafede

Aydın Adnan Menderes Üniversite Hastanesi’nin 400 metre yakınına kurulan jeotermal santrali kuyusundan salınan duman kaydedildi. Uzak mesafeden çekilen fotoğrafta kuyunun hastaneye mesafesi de net olarak görülebiliyor.

Adnan Menderes Üniversitesi rektörlüğünün konuyla ilgilenmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Rektör Bey’i göreve davet ediyoruz. Hastanenin yanı başındaki kuyuyla ilgili bir şeyler yapılmalı” ifadelerini kullandı.