Cem Celil Lale/HaberAydın

Son günlerde Kuşadası’nın gündemini meşgul eden TARİŞ arazi projesiyle ilgili çok çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Bir süre önce 26 milyon TL bedelle Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak kamulaştırılan araziye vatandaşların talebi doğrultusunda yeşil alan, yeraltı otoparkı, kültür merkezi ve meydan yapılacağı açıklanmıştı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama üzerine harekete geçen bir grup, “Kuşadası TARİŞ arazisinde yeşil alan istiyoruz” şeklinde kampanya başlattı. Zaten yeşil alan yapılacak bir alan için yapılan ilginç kampanyanın arkasında ki ismin Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı olduğu öne sürüldü. Bilindiği gibi kendilerine Kuşadası Dayanışması adını veren grup Kuşadalı avukat Nilgün Öğünçlü tarafından organize edilmişti. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın en yakınlarındaki isimlerden biri olan avukat Nilgün Öğünçlü aynı zamanda Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit’in de yakın akrabası.

Özer Kayalı’nın yönlendirmesiyle harekete geçtiler

Önümüzdeki dönem aday olamayacağına kesin gözle bakılan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın son günlerini Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini engellemekle geçireceği konuşuluyor. Göreve geldiği günden beri Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarını engellemek için çaba gösteren Kayalı, yaklaşık 4 yıldan beri Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon sağlayamamıştı.

TARİŞ arazisini bahane ederek Kuşadası’nda suni gündem yaratmaya çalışan ekibinde arkasında Başkan Kayalı’nın olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Kayalı’nın sözde çevreci gruba talimat vererek kampanya başlatmalarını istediği, kampanyayla ilgili giderlerin kendileri tarafından karşılanacağını söylediği iddia edildi.

Öte yandan Kuşadası’nda yayın yapan yerel bir gazetenin TARİŞ arazisiyle ilgili yaptığı haberin yayınlanacağı sayısının adetinin Başkan Kayalı tarafından beş bin olarak belirlendiği ve masrafların Kuşadası Belediyesi’nin bütçesinden yapıldığı söyleniyor.

CHP’li CHP’liye bunu yapar mı?

Görev süresi boyunca Kuşadası için hizmet ve yatırım üretemeyen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın TARİŞ arazisi olayının arkasından çıkması tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Özer Kayalı’nın kişisel hırs ve ihtiraslarının bedelini Kuşadalılar ödüyor. Kuşadası Belediyesi olarak Kuşadası’na tek bir çivi bile çakmadılar. Hizmet eden sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi var. İki belediyede CHP’li. CHP’li CHP’liye bunu yapar mı? Kayalı eğer Kuşadalıları düşünseydi Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Kuşadası için proje üretirdi. Kayalı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası’na hizmet getirmesini istemiyor. Görev süresi boyunca hizmet edemeyen Kayalı’ya giderayak ortalığı karıştırmamasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.