Geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi derinden sarsan Kuşadası CHP’de ki otobüs skandalının görgü tanığı İlçe Yöneticisi İshak Eryiğit’le ilgili yaşanacak gelişmeler merak ediliyor. Bilindiği gibi otobüste yaşanan pedofili skandalını gördüğünü itiraf eden Eryiğit’in otobüse içkiyi sokan isim olduğu iddia edilmişti.

Cem Celil Lale/HaberAydın

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Kurultayı’na gitmek için Kuşadası’ndan hareket eden partilileri taşıyan otobüste, alkol aldığı söylenen ilçe yöneticisinin 13 yaşındaki bir erkek çocuğunu taciz ettiği öne sürülmüştü. Partili kadınlar tarafından fark edilen pedofil yönetici otobüsün içerisinde darp edilmiş, olaya müdahale eden CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi tarafından pedofil yöneticiye harçlık verilmiş ve Kuşadası’na geri dönmesi sağlanmıştı.

Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Kuşadası Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yöneticisi M.Y kaçmak isterken Denizli yakınlarında yakalanmıştı. Ardından Dinar’a götürülen pedofil M.Y burada çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konmuştu.

“Öperken gördüm”

Otobüsün arka koltuğunda taciz mağduru çocuk, tacizci M.Y ile beraber seyahat ettiği söylenen diğer ilçe yöneticisi İshak Eryiğit hakkında ise herhangi bir işlem yapılmaması tepki topluyor. Tacizciye içki servisini yaptığı, otobüse alkolü soktuğu ve arka koltukta sapık M.Y ve taciz mağduru çocukla beraber seyahat ettiği belirlenen İshak Eryiğit’in de partiden ihraç edilmesi gerektiğini belirten partililer CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ı göreve davet etti.

Bilindiği gibi partili kadınlar tarafından tacizin fark edilmesiyle beraber otobüsün ışıklarının açılması istenmiş, tacizci M.Y darp edilmişti. Partili kadınların kendisine tepki göstermesi üzerine pedofil M.Y’yi savunan diğer ilçe yöneticisi İshak Eryiğit, “Birkaç kez öperken gördüm” ifadelerini kullanmıştı.

Eryiğit’in tacizi gördüğünü ve bilerek müdahale etmediğini savunan görgü tanıkları, “Burada yaşanan rezaletin bir diğer sorumlusuda İshak Eryiğit’tir. Tacizi görmüş ve ses çıkartmamıştır. Hem adli olarak hemde parti içerisinde soruşturma geçirmesi gereklidir. Böyle isimleri partide görmek istemiyoruz. En az tacizci M.Y kadar bu olayın sorumlusudur. Derhal ihraç edilmelidir” ifadelerini kullandılar.