EFELER/HaberAydın - Aydınlılarla her gün farklı bir yerde buluşmaya devam eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na Efeler Salı Pazarı ziyaretinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Pazar ziyaretinde Başkan Çerçioğlu'na, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve CHP Efeler Belediye Başkan adayı Mehmet Fatih Atay eşlik etti.

Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın en ücra mahallelerine kadar giderek 40-50 yıllık sorunları çözdüklerini, önümüzdeki dönemde kalkınmaya çok daha fazla yatırım yapacaklarını söyledi. Başkan Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Efeler'e son 4.5 yılda 380 milyon lira yatırım yaptığını hatırlatıp önümüzdeki dönemde bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağını ifade etti.

“Prensip olarak seviyeyi koruyacağız”

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Biz prensip olarak seçimlerde seviyeyi asla düşürmeyeceğiz. Çünkü Sayın Mustafa Savaş 31 Mart’a kadar misafirimiz. Biz misafirperveriz” dedi.

“Jeotermal yeni mi akıllarına geldi”

Kendisine AKP’nin adayı Mustafa Savaş’ın açıklamalarıyla ilgili sorulan sorulara da yanıt veren Çerçioğlu, “Zengin de fakir de bu havayı soluyor. Bu sorun yıllardır Aydın’ın sorunu. İncirdeki rekolte düşüklüğü ve diğer ürünlerdeki sorunlar. Bu bugün olan bir şey değil ki. Yıllardır var. Akılları şimdi mi başlarına gelmiş? Aday olunca mı akılları başlarına gelmiş? Kızılcaköy’de kadınlar birçok kez bu konuda dertlerini açıkladılar, protestolar yaptılar. Aydın’da yer yerinden oynadı. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak istiyoruz” dedi.

“31 Mart’a kadar misafirimiz”

AKP’li Mustafa Savaş’ın muhtarlarla ilgili yaptığı açıklamalarına da yanıt veren Çerçioğlu, “Eskiden muhtarlarımız İl Özel İdaresi’nden bir kamyon taş alabilmek için bir ay kapıda yatıyordu. Bugün ise muhtarlarımız bir telefonla bütün işlerini çözüyor. Sayın Savaş bildiğimi kadarıyla Aydın milletvekili. Şimdiye kadar kaç muhtarın kapısınıı çalmış. Aydın aklına belediye başkan adayı olunca mı geliyor? Biz prensip olarak kesinlikle seviyeyi düşürmeyeceğiz. Sayın Savaş 31 Mart’a kadar misafirimiz. Biz misafirperveriz” şeklinde konuştu.