Cem Celil Lale/HaberAydın - Geçtiğimiz günlerde Aydın 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir duruşmada Erkan Karaarslan, “Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu’na iftira atmam karşılığında serbest kalacağımı teklif ettiler” açıklaması yapmıştı. Tüm Türkiye’de infiale neden olan açıklamalar sonrası siyasiler peş peşe açıklamalar yapmış, Çerçioğlu’na kurulmak istenen kumpas TBMM gündemine girmişti.

“Bunu yapanlar iktidar sahipleri”

Fox TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kumpas girişimiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bunu yapanlar iktidar sahipleri. Bir bakan var bu işin içinde. Bir gazeteci neden gidip bu insanla görüşür. Kim izin verdi? Bu gazeteci neden gidip de ‘Özlem Çerçioğlu’nu ve Ekrem İmamoğlu’nu FETÖ’cü diye suçla ertesi gün beraat edeceksin, paraya pula kavuşacaksın’ der? O gazeteciyi o kişiyle kim buluşturdu? Nasıl izin veriyorlar? Bu gazeteci nasıl gidip görüşüyor?” ifadelerini kullandı.

“Sizde Allah korkusu yok mu?”

Açıklamalarına devam eden Kılıçdaroğlu, “Özlem Çerçioğlu kazanmasın diye, Ekrem İmamoğlu kazanmasın diye kumpas kuruyorlar. Sizde Allah korkusu yok mu? Vicdan yok mu? Adalet yok mu? Hukuk yok mu? Bu insanları FETÖ’cülükle suçlayıp kazanmasın diyorsunuz. Allah büyüktür. Bu da çıktı dedi ki; Bana geldiler. Bunları FETÖ’cülükle suçla seni paraya boğacağız. Sana her türlü imkanı sağlayacağız. Bunlar FETÖ taktiği” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi