Cem Celil Lale/HaberAydın - AKP’li Akdoğan’ın 111 belediye işçisini işten çıkarttığı dönemde Kuşadası Belediyesi’nde çalışan Semra Kınacı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fuat Akdoğan’a tepki gösterdi. Akdoğan’ın döneminde bankaların belediyeye kredi vermediğini söyleyen Kınacı, Akdoğan yüzünden sularının kesildiğini ve susuz kaldıklarını ifade etti. Akdoğan’ın işten çıkarttığı işçilerin yaşadığı sıkıntıları aktaran Kınacı, “Pazara çıkamadığımız günler çok olmuştur. Belediyede çalışıyorduk ancak maaş alamıyorduk” dedi.

Akdoğan hakkında eleştirilerine devam eden Kınacı, “Baba parası ile büyümüş, baba parası ile bir yerlere gelmiş, Allah korkusu olmayan, adalıların ekmeğini elinden alan adalı biri” ifadelerini paylaştı.

Akdoğan suçu başkasına attı, gerçeği Nedret Salbaş açıkladı

Öte yandan, yaptığı ziyaretlerde işçilerin işten çıkartılmasıyla ilgisi olmadığını söyleyen ve topu Nedret Salbaş’ın üzerine atan AKP’li Fuat Akdoğan’a Salbaş’tan yalanlama geldi. İşçilerin Fuat Akdoğan’ın talimatıyla işten çıkartıldığını söyleyen Salbaş, “O dönemde Belediye Başkanımız Sayın Fuat Akdoğan, tüm uyarı ve ricalarımıza rağmen, Belediyemizin ihtiyacı olmayan yüzlerce personeli işçi kadrosundan ( siyasi nedenler ile) almaya devam etti. Bu aşırı kadro durumu öyle bir hale geldi ki; belediye bütçesinin %93’ü personel maaşlarına gitmeye başladı. Yatırım ve hizmet için bütçe kalmadığı gibi, ikramiye ve maaş ödemelerinde sorunlar yaşanmaya başladı” ifadelerini paylaştı.

Akdoğan’ın listeyi evinde hazırladığını belirten Salbaş, Akdoğan’ın “Personel kadro evraklarını evine getirttiğini, liste üzerinde çalışma yaptığını, epey yol aldığını ama 110 kişiye ulaşamadığını” söylediğini aktardı. Akdoğan’ın, ‘Hemen gel yardım et, yoksa rastgele işaretleyip bitireceğim’ dediğini söyleyen Salbaş, “Bunun üzerine eve giderek çalışmaya katıldım” diyerek işçilerin işten çıkartılmasının bizzat Fuat Akdoğan’ın talimatıyla gerçekleştiğini açıkladı.