Çalışmak isteyen kadınlara iyi bir haberimiz var. Özel ve kamu kurumları, verdikleri ücretsiz güzellik ve makyaj eğitimleriyle kadınları meslek sahibi yapıyor. İşkur destekli veMilli Eğitim Bakanlığı(MEB) onaylı kurslar sayesinde iş garantisi de veriliyor. Eğitimi tamamlayanlar güzellik salonlarında, televizyon kanallarında, kozmetik mağazalarında çalışabiliyor. Aylık kazanç 1500-2500 lira arasında değişiyor.

HEM TEORİK HEM PRATİK

Bakırköy’de hizmet veren Royal Akademi’de kalıcı makyaj uzmanı yetiştiriliyor. Eğitim 376-720 saat. Kayıt olmak için en az ilkokul mezunu olmak gerekiyor. Mesleğin yeterliliklerine sahip olanlar sertifika alıyor. Sertifika alanlar güzellik salonlarında çalışabiliyor.

İŞ BULMAK KOLAY

İstanbul Şişli’deki MC Akademi’de güzellik ve kozmetik alanında eğitim veriliyor. Kalıcı makyaj, manikür-pedikür, kuaförlük bu eğitimler içinde. Eğitim saati, seviyelerine göre 288 ile 1280 saat arasında değişiyor. Eğitimlerini tamamlayanlara iş sağlanıyor.

DERSE ONLİNE KATILIN

İstanbul Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (İSMEK) güzellik ve saç bakım uzmanlığı eğitimi veriliyor. Bunun içinde cilt bakımı, manikür-pedikür, sahne makyajı, saç kesimi gibi pek çok alan var. Eğitim makyajda 32, saç uzmanlığında 600 saat. Dersleri internet üzerinden online izlemek de mümkün.

HAFTA İÇİ 5 GÜN

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde güzellik uzmanı sertifika programı var. Kursa kayıt olmak için en az lise mezunu olma şartı aranıyor. Eğitimin süresi 60 saat. Hafta içi 5 gün yapılıyor. Eğitimi tamamlayanlar hem yurtiçinde hem de yurtdışında geçerli olan uzmanlık sertifikası alıyor.

Esra Kızıltan/POSTA