Mardin'de 21 yaşındaki M.B., özel harekat polisi B.K'nın 2 kez tecavüzüne uğradı. Özel harekat polisi B.K. hakkında 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Korktuğu için şehri terk ettiğini söyleyen M.B., bugün görülecek duruşma için geldiği kentte intihar girişiminde bulundu.

21 yaşındaki M.B., bir süre önce Doğan Haber Ajansı'na (DHA) verdiği röportajda, sosyal medya üzerinden tanıştığı 24 yaşındaki özel harekat polisi B.K. ile 9 Mayıs günü bir kafede buluştuklarını, buluşmadan sonra alkollü içecek aldıklarını ve aynı gece iki defa tecavüze uğradığını iddia etti. Şikayetçi olmaması için bazı polislerin kendisini ikna etmeye çalıştığını iddia eden genç kadın, tecavüzden birkaç gün sonra savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Savcılığın talebiyle Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi, yapılan muayenede genç kadının tecavüze uğradığı kesinleşti.

DHA'nın yaptığı habere göre, ifadesi alınan polis B.K. tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ancak sanık, mağdurun bekaretinin daha önce bozulduğu ihtimali ve olayın rıza dahilinde gerçekleşme ihtimali bulunduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı, savcılık bu karara itiraz etti.

Sulh Ceza Mahkemesi kuvvetli suç şüphesi olmadığı gerekçesiyle savcılığın itirazını reddetti.

İLK DURUŞMADA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

İddianamenin kabulünden sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da davaya müdahil oldu. Tutuksuz yargılanan B.K. mahkemenin ilk duruşmasında M.B.'nin kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söylemesi üzerine genç kadın mahkemede sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldı.

BAKANLIK: TECAVÜZE UĞRADIĞI SABİT

Bakanlığın avukatı M.B.'nin tecavüze uğradığının sabit olduğunu belirterek, sanığın görevi gereği tanıkları baskı altında bıraktığını ve tutuklanması gerektiğini savundu, ancak mahkeme sanığın tutuklanması talebini reddetti ve duruşma ertelendi.

'POLİS, ARKASINDA BÜYÜK İNSANLAR OLDUĞUNU SÖYLÜYOR'

Yaşadığı olaydan sonra travma geçiren genç kadın psikolojik tedavi görmeye başladı, hem işini hem de yaşadığı şehri terk etmek zorunda kaldı. Ailesinin durumdan haberdar olmadığını, üzerinde çok fazla baskı hissettiğini söyleyen genç kadın DHA'ya verdiği röportajda sesini kimselere duyuramadığını anlattı:

"Sanık dışarıda geziyor. Attığım her adımı takip ediyorlar. Hayati tehlikem var. Bu yüzden il dışına çıkıyorum. Ailem bunları kaldıramaz, ben kaldıramam. Sesimi duysunlar istiyorum. Çok utanıyorum. Bana yardım etsinler. Sadece cezasını alsın ve yanına kar kalmasın. Sanığın 3-4 arkadaşı beni arayıp yüksek miktarda para teklif etti. Kabul etmeyip, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sanık, arkasında büyük insanlar olduğunu söylüyor. Çok korkuyorum. Bütün hayallerimi yıktılar. Okulumu, işimi bıraktım. Sürekli aklıma geliyor, dengem bozuluyor. İlaçla ayakta duruyorum. Ailem duyarsa kötü şeyler olur."

Genç kadının, olaydan sonra yaşadığı travmadan dolayı daha önce de intihara teşebbüş ettiği belirtildi.