Cem Celil Lale/HaberAydın

Kuşadası’na tayini çıktığı günden itibaren Kasım Yaman Parkı’na Hükümet Konağı yapmak için çeşitli girişimlerde bulunan Kaymakam Muammer Aksoy’a tepkiler dinmek bilmiyor. Son yapılan koordinasyon toplantısında gündeme gelen ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından izin verilmeyen Kasım Yaman Parkı’na Hükümet Konağı projesini Kuşadalılar’a sorduk.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde yapılan İl Koordinasyon Toplantısı’nda söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kaymakam Muammer Aksoy’un Kasım Yaman Parkı’yla ilgili düşüncesine katılmadığını, projeyi desteklemediğini ve parkın yeşil alan olarak kalması gerektiğini açıklamıştı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Kasım Yaman Parkı’nda herhangi bir yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini açıklaması üzerine söz alan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, “Ben orası için proje çizdirmiştim” diyerek Aydın Valisi’nin başkanlık ettiği toplantıyı terk etmişti.

Vatandaş öfke kustu

Kuşadası’na geldiği ilk günden itibaren Kasım Yaman Parkı’nı Hükümet Konağı ve resmi kurumların yer aldığı beton yığınına çevirmeyi kafasına koyan Kaymakam Muammer Aksoy’un davranışlarını Kuşadalılar’a sorduk. Aksoy’a tepki gösteren Kuşadalılar; “Burası kimsenin egolarını tatmin edeceği bir yer değildir. Burası Kuşadası.” şeklinde konuştular.

“3 sene sonra gidecek, biz buradayız”

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’a çok sert ifadelerle tepki gösteren Kuşadalılar, Kaymakam Aksoy’un görev süresi tamamlanınca Kuşadası’ndan gideceğini hatırlattı. Aynı zamanda Kaymakam Aksoy’dan önce görev yapan hiçbir kaymakamın Kuşadası sahil bandının tek yeşil alanı olan Kasım Yaman Parkı’yla ilgili proje üretmediğini söyleyen Kuşadalılar; “50 senedir kimse gündeme getirmedi şimdi ki kaymakamın nereden aklına geldi.” dedi.

“Aynı AKP zihniyeti”

Aksoy’a Adalet ve Kalkınma Partisi üzerinden yüklenen bir diğer vatandaş ise, “Memlekette kese kese ağaç bırakmadılar. AKP zihniyeti gibi her yeri AVM’lere teslim ettiler. Gitsin Hükümet Konağı’nı başka yerde yapsın.” ifadelerini kullandı.

Kuşadası Belediyesi Eski Bayındır İşleri Sorumlusu : “Kuşadası’nın hava almaya ihtiyacı var”

Kasım Yaman Parkı’nın yanında oturan Kuşadası Belediyesi’nin eski Bayındır İşleri Sorumlusu da, Kaymakam Muammer Aksoy’a yüklendi. Kuşadası’nın yeşil alana ihtiyacı olduğunu belirten vatandaş, “Bu memleketin yeşilliğe ihtiyacı varken hazır yeşili yok etmenin anlamı var mı ? Karadeniz’de yeşil alan bırakmadılar. Doğru bir düşünce değil. Yeşil alan olarak kalmalı. Kuşadası’nın hava almaya, yeşil alana ihtiyacı var. Yazıktır, bu memleketi öldürmesinler.” dedi.

“Burası kimsenin egolarını tatmin edebileceği bir yer değildir”

Kasım Yaman Parkı’nda dinlenen bir başka vatandaş ise Kaymakam Muammer Aksoy’un egolarını tatmin etmeye çalıştığını söyledi. Aksoy’a tayini çıkınca Kuşadası’ndan gideceğini hatırlatan vatandaş, “Burada 100 yıllık ağaçların yok olmaması için kesinlikle karşıyım. Kaymakam beyin belki talepleri olabilir. Kendisi burada 3 yıl kalır sonra tayini çıkar gider. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Burası kimsenin egolarını tatmin edebileceği yer değil, burası Kuşadası.” ifadelerini kullandı.

Halk Çerçioğlu’yla aynı görüşte, Kaymakam Muammer Aksoy’a öfkeli

Konuyla ilgili Haber Aydın’a konuşan vatandaşların tamamı, Kasım Yaman Parkı’nda herhangi bir yapılaşma istemiyor. Kaymakam Muammer Aksoy’a öfke kusan vatandaşlar, parkın yeşil alan olarak kalması gerektiğini ve Hükümet Konağı gibi resmi kurumların şehrin dışına taşınmasını istiyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla aynı görüşte olan Kuşadalılar, Kaymakam Muammer Aksoy’dan bu projeden vazgeçmesini istiyor.

Kaymakam vazgeçmiyor

Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen ve Kuşadalılar’ı ayağa kaldıran Kasım Yaman Parkı’na Hükümet Konağı projesinden Kaymakam Muammer Aksoy vazgeçmiyor. Gelen tepkileri görmezden gelen Aksoy, hiç kimsenin görüşünü almadan, herhangi bir kuruma bilgi vermeden Kasım Yaman Parkı’na proje çizdirmesi tepki toplayan konular arasında yer alıyor.