Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, ekonomi başta olmak üzere iktidar partisi ve il kültür müdürüne birçok konuda eleştiriler yöneltti.

CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemiz çetin kış şartlarıyla mücadele ediyor; kimi vatandaşımız sobasında yakmaya bir şeyler arıyor, kimi vatandaşımız ise artan doğalgaz fiyatları karşısında çaresizce kaloriferli evine soba kurmak zorunda kalıyor.

Peki, mutfaklarımızda durum nasıl? Artan gıda fiyatları gerçekten milletimizin tam manasıyla belini büküyor. Mümbit topraklarıyla bir tarım ülkesi olan memleketimizde, ne yazık ki AKP’nin basiretsiz politikalarının bir sonucu olarak, ithalatta rekordan rekora koşuluyor.
İnanmakta güçlük çekeceksiniz belki ama, en fazla tarım ürünü ithal ettiğimiz iki ülke; birbirleriyle savaş halindeki Rusya ve Ukrayna. Buna rağmen resmi rakamlara göre bile ülkemizde yıllık gıda enflasyonu % 77’nin altına düşmüyor. Tabi bazı rakamların gerçekliğine inanıp inanmamayı da sizlere bırakıyorum. Geçtiğimiz yıl bir tarım ülkesi olmasıyla gurur duyduğumuz ülkemiz gıda ürünleri ithalatına 23 milyar dolardan fazla para ödemiş, düşünebiliyor musunuz sevgili Aydınlılar. AKP’nin ülkemizi getirdiği durum, artık beterin de beteri.
Aydın’da AKP’nin durumuna şöyle bir baktığımızda ise, kendi ikballerini garanti altına alma derdinden başka tek bir dertleri olmayan insanlar görüyoruz.

Basiretsizlik, liyakatsizlik adeta tepelerinden akıyor.

Bakın milletvekilliği derdinde olduğu iddia edilen kültür turizm müdürüne; bırakın turizmin gelişmesi için bir şeyler yapmayı, yalnızca işini, bakın rutin işini yapsa en azından Aydınımız rezil olmayacak. Onu bile beceremiyor. Neden? Aydın umurlarında değil de ondan. Aydın bunlar için binmeyi hayal ettikleri asansörde bir ara kat.

Bekleyin siz bekleyin bu millet 3 ay sonra o asansörü hangi kata göndereceğini o kadar iyi biliyor ki, kapılar açıldığında gözleriniz fal taşı gibi açılacak!..”