Çin’de yılbaşı bayramından sonra yılın en soğuk günlerine girildi. Ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan insanlar, kışa özel yöresel yemeklerin tadını çıkarıyor.

Beijing Hotpotu: Hotpot, Çin’in her yerinde yenir. Ama Beijing’e özel hotpot için kullanılan tencere, bronzdan yapılır. Sıcak tencere içine koyun eti, dana eti ve sebzeler koyulur ve sıcak sıcak yenilir. Bu yemek, özellikle kış günlerinde Beijinglilere yeri doldurulmaz bir lezzet veriyor.

Buz Armut: Kuzeydoğu Bölgesi’ne has bir yemek. Kışın Çin’in kuzeydoğu bölgesinin sıcaklığı ortalama -20 derece civarında. Armutlar açık havada buz haline getirildikten sonra yenildiğinde daha farklı bir tat veriyor.

Kırmızı Ekşi Çorba: Çin’in Guizhou eyaletinde insanlar biberle domates karıştırıp özel bir sos haline getirir. İnsanlar özellikle kış günlerinde bu sosla çorba yapar. Çorba hem acı hem de ekşi olduğu için soğukluğu giderir.

Ocak başında Çay Pişirme: Hunan eyaletinde arkadaşlar bir araya geldiğinde bir ocak başında çaylar pişirerek alıştırmalar yemeyi tercih eder. İnsanlar, bu tür çay pişirme yönteminden zevk alıyorlar.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı