İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın evliliğin sahte olduğunu iddia etmesi TBMM’de gerginlik yarattı.

TBMM’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında sert tartışma yaşandı. Soylu'nun, Engin Altay'ın evliliğin sahte olduğunu iddia etmesi Meclis’te sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

Engin Altay, “Kendisi o kadar büyük bir acz içindeki, ben eşimden özür diliyorum, benim sahte evlilik yaptığımı söyledi. Pes yani. Sen Meclis'in sistemine girersin benim eşimin hem kanun hem de Allah huzurunda helalim olduğunu bilirsin. Bunu söylemekle de çukurun çukuruna düştün'' dedi. CHP milletvekilleri ayağa kalkarak Soylu'yu yuhaladı.

“TERBİYESİZLİK YAPMA, ALÇAK”

Soylu “Sahte evlilik yaptın” suçlamasında bulununca Altay, “Allah belanı versin… Terbiyesizlik yapma, alçak” yanıtını verdi. Altay “Normal resmi nikah memurları ile nikah yapıldı, arkadaşlarla yemek yedik, İçişleri Bakanı'nın o dönem görevden aldığı Ataşehir Belediye Başkanı ile fotoğraf çektirdik. Soylu bu nikahı sahte saydı. Sana niye suç işleri bakanı diyoruz?” dedi.

“SENDEN ÂLÂ FETÖ'CÜ MÜ VAR?”

İçişleri Bakanı Soylu, polis intiharlarını gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ı FETÖ'cü olmakla suçladı. CHP'li Bakan ise, Soylu'ya “Senden âlâ FETÖ'cü mü var. Sen darbe gerçekleşse FETÖ'nün Cumhurbaşkanı adayıydın. Sen bu ülkenin başına gelen ikinci şeysin” dedi.

CHP'li Bakan, Meclis Genel Kurulu'nda polis intihalarındaki artışa dikkat çekerek “Herkese saldıran, FETÖ yöntemleri kullanan trollerinden, haysiyet cellatlığı yapan çakma internet siteleri yetmedi, Türkiye senin bakanlığın döneminde dünyanın en büyük uyuşturucu kartellerinden Meksika kartelinin gözünü diktiği ülke oldu” dedi.

Soylu, CHP'li Bakan'a “FETÖ'cü” dedi. Bunun üzerine CHP'li Bakan ”Senden âlâ FETÖ'cü mü var? Sen FETÖ'nün Cumhurbaşkanı adayı idin darbe gerçekleşseydi. Sen 2017 referandumunda evet için FETÖ'nün talimatı ile çalıştın mı çalışmadın mı? Sen Türkiye'nin başını öne eğdirdin. İçişleri Bakanlığı kin ve nefretle yönettir.15 Temmuz'un finansörü dediğin Katar'a gittin” diye konuştu.