Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe’nin A Haber isimli medya kuruluşunun muhabir ve kameramanını Kuşadası’na davet ederek Kuşadası Belediyesi aleyhinde gerçek dışı haber yaptırmasına sert tepki gösterdi.

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, konu ile ilgili olarak parti binasında bir basın açıklaması yaptı. CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililerin katıldığı basın açıklamasında konuşan Gürbilek, AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe’nin Kuşadası’nın çıkarlarını siyasi hırs ve hezeyanlarına kurban etmeye devam ettiğini belirterek “AKP İlçe Başkanı, kurduğu milletvekili olma hayalleri ile kendisinden geçerek siyasi ahlaktan uzak ve saldırgan eylemlerine bir yenisini daha eklemiştir. Belediyemizi ve belediye başkanımızı karalamak amacıyla ‘yandaşlık’ konusunda adeta marka haline gelmiş bir TV kanalı ile bir kez daha iş birliği yapmaktan geri durmamıştır. Ancak Mustafa Gökçe bu defa baltayı taşa vurmuştur” dedi.

“SOBELENDİNİZ!”

Mustafa Gökçe’nin her fırsatta sosyal medya hesaplarından basını çeteleşmekle ve kalemşörlükle suçladığını dile getiren CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak Mustafa Gökçe bugün sobelenmiştir. Dün öğlen saatlerinde yalan ve iftiraya dayalı haberlerle kamuoyu nezdinde hiçbir saygınlığı bulunmayan A Haber isimli medya kuruluşunun muhabir ve kameramanını Kuşadası’na davet eden Mustafa Gökçe, Kuşadası Belediyesi aleyhinde gerçek dışı içeriklerle yapılan haberi organize etmiştir. İşte buradaki görüntülerde belediye binası önünde muhabir heyecanlı bir şekilde telefon görüşmesi yaparak talimatlar alıyor. İddiaya göre talimatlar bizzat AKP İlçe Başkanı tarafından veriliyor. Sonra aynı ekip yeni belediye hizmet binası önüne giderek burada anonslu çekim yapıyor. Ne diyor muhabir arkadaş ‘8 tutuklu…’ Muhabir arkadaşımız burada emir kulu. Kendisine ne söyleniyorsa ekmek parası için yapmak zorunda… Ama bu yalan açıklama ile iftiracı zihniyet kendisini ele veriyor. Soruşturma kapsamında eski fen işleri müdürü ile yine bir fen işleri çalışanı tahliye edilmiş olmasına rağmen bundan hiç söz edilmiyor. Ancak biz bu tavrı ve tarzı geçmişten tanımakta ve bu duruma şaşırmamaktayız. Çünkü soruşturma kapsamında henüz şahıslar ifade verirken benzer şekilde tutuklandıklarını belirten paylaşımlar yapan da bizzat hadsiz bir cesaret içerisinde olan Mustafa Gökçe’dir. Sayın Gökçe tüm bunlarla da yetinmeyerek her zaman olduğu gibi aynı mikrofon ve kameraya bizzat açıklama yapmaktan da çekinmemiştir.”

“AKP SİYASİ KORKU VE PANİK YAŞIYOR”

Gürbilek, AKP İlçe Başkanı Gökçe’nin deşifre olduğunu vurguladı. “Basın çetesi” ve benzeri sözleri dilinden düşürmeyen AKP İlçe Başkanının yerel, bölgesel ve ulusal basın düzeyinde nasıl bir çeteleşme içerisinde olduğu ayan beyan ortaya çıkardığını ifade eden Gürbilek “Tüm bunları da mensubu olduğu iktidar partisinin içinde bulunduğu siyasi korku ve paniğin etkisi ile yaptığı tarafımızdan net bir biçimde bilinmektedir. Ancak Sayın Gökçe tünelin sonunun göründüğünü ve korkunun ecele faydası olmadığını unutmamalıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iftira ve yalana dayalı ahlaksız girişimler kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bu süreçte en ilginç olan nokta ise Sayın Gökçe’nin timsah gözyaşları dökerek Kuşadası’nın isminin olumsuz hadiselerle anılmış olmasından dolayı üzüntü duyduğunu dile getirmesidir. Ancak bu duruma vesile olan bizzat kendisidir. Kendisinin ve ağababalarının yazdığı senaryonun hem yazarı hem oyuncusu olan AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, kamuoyu nezdinde samimiyetini ve inandırıcılığını yitirmiştir. Sayın Gökçe! Kuşadalıların bu tip karalama kampanyalarına itibar etmeyeceğini ve hepinizin sandığa gömüleceğini bilmenin telaşınızı arttırdığının farkındayız. Ancak ne yaparsanız yapın, gerçekler eninde sonunda ortaya çıkacak, sizler ve sahip olduğunuz zihniyet siyasi tarihimizin çöplüğünde yerini alacaktır. Hazır olun Sayın Gökçe! Geliyor gelmekte olan…” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ HAKKINDA HİÇBİR SORUŞTURMA YOK”

Açıklamasının ardından soruları yanıtlayan CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe’nin A Haber kameramanı ve muhabiri ile çekilmiş fotoğraflarını göstererek “Sayın Gökçe bu boş işlerle uğraşacağına evine ekmek götüremeyen insanları, esnafı ziyaret etsin” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel hakkında açılmış hiçbir soruşturma olmadığının altını çizen Gürbilek, “AKP İlçe Örgütü bu yönde bir algı yaratmaya çalışmakta ve bunun için de yandaş basını kullanmaktadır. Bu zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.