Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Astana dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret çalışmalarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Bundan öncekilerden çok daha farklı bir rakam olacak" ifadelerini kullandı.

Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6. Zirvesi, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "Asgari ücret konusunda beklentilerle ilgili farklı rakamlar konuşuluyor. Bu konuyla ilgili siz neler söylersiniz?" sorusuna ilişkin "Bundan öncekilerden çok daha farklı rakam olacak" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 asgari ücret rakamlarına ilişkin yeni açıklamaları şöyle:

Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar.
İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.

Geçtiğimiz günlerde asgari ücretle ilgili 10 bin lira şeklinde dile getirilen rakamlara ilişkin soru üzerine konuşan Çalışma Bakanı Bilgin "Bunu söyleyenler sürecin nasıl gerçekleştiğini bilmiyorlar. Ben de bireysel olarak asgari ücret 20 bin 25 bin lira olsun diyebilirim. Ama bunun gerçekçi olması lazım” demişti.