İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Toplumsal Politikalar Başkanlığınca düzenlenen "Engelsiz Yaşam Çalıştayı'nda konuştu.

Akşener, Engelsiz Yaşam Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Toplumsal Politikalar Başkanlığımızın yaptığı bir çalışma var. 'Engelsiz bir hayatı, engelsiz bir yaşamı, engelli bireylerimize nasıl sağlarız, biz iktidar olduğumuzda ne yapacağız?' sorusunun cevabı bir çalışma. Bu çalışmayı önce sunacağız sonra da işin asıl sahiplerinin onayına, tavsiyesine açacağız." ifadelerini kullandı.

İlkokul öğretmenliği eğitimi aldığını hatırlatan Akşener, "'Yaparak, yaşayarak eğitimi anlatın çocuklara' derlerdi. Bu çalıştay, yaşayanların önerileriyle şekillenecek proje ve politikalarımızın belirlenmesini sağlayacak." diye konuştu.

Akşener, ailesinde görme engelli bireylerin olduğunu belirterek, "Hangi sistem içerisinde olursa olsun, engelli bireylerin hayatlarındaki engelli yakınlarının Türkiye'de çok zor yaşadıklarını yakından bilen bir insanım. Saygı görürler, merhamet duyulur ama kurumsal olarak çok zor bir hayat yaşanıyor." diye konuştu

Engelli çocukları bulunan annelerin, ‘evladımı nasıl bırakırım’ endişesini gören ve hisseden bir insan olduğunu dile getiren Akşener, “O annelerin o hissini en aza indirecek, o annelerin o duygusunu emniyet hissiyle takas edecek bir çalışmayı birlikte yapmamızı istiyorum. Bu konuda yapacağınız destekler için vereceğiniz destekler için eleştirileriniz için bugünden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı