Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Değerli arkadaşlar, bu zat Adalet Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na varıncaya kadar bu görevleri ihva etmiş birisi. Bizim gerek İçişleri Bakanlığı gerek Milli İstihbarah Teşkilatı (MİT) aramadaydılar, yakaladılar. Gereğini yargı yapacaktır. DEAŞ ile ilgili dünyada en geniş operasyonları yürüten MİT ve İçişleri Bakanlığımız oldu. Batı'da DEAŞ ile ilgili bir sağlıklı operasyon olmadı. Yargının bugün vereceği kararı bekliyoruz. Atılacak adımlar için ciddi anlamda bir mesaj olacaktır. Bu kararlığımızı temenni ediyorum ki dünya anlar.

SDG malesef Amerika'nın bugüne kadar attığı yanlış adımlar devam ediyor. Adını da Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olarak koyuyorlar bu bir kamuflajdır. Sadece Suriye'de kolalisyon güçleriyle ilgili değil, aynı şeyi Irak'ta yaptılar yapmaya devam ediyorlar.  Dün akşam uçakta gelirken arkadaşlara da söyledim Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda eğer Sayın Başkanla görüşme fırsatı bulursak bu konuyu görüşeceğim.

Kraliçe Elizabeth sorusu

Ben tabii taziye mesajımı sosyal medyadan gönderdim. Bizmde programlar vs var. Eğer programlar el verir ise merasime katılmayı düşünüyorum. Bunu denk getirebilmek mesele. Çünkü kendisini tanıyorum. İki kez görüşmemiz oldu. Temenni ederim ki fırsat bulursak bizde merasime katılmak isteriz.

F-16 sorusu

Biliyorsunuz Madrid'de Sayın Biden ile yaptıımız görüşmede o da elinden gelen her türlü desteği vereceğini söyledi. F16 konusunda olumlu bir yaklaşımda bulundu. Cumhuriteyçiler destek vermiyor gibi de bir imada bulundu. Dışişleri Bakanım Cumhuriyetçilerden yetkili zir zat ile görüşme yaptılar. Cumhurtiyetçilerin desteğini istediler. Onlarda Cumhuriyetçiler olarak gerekli desteği Türkiye'ye vereceğini söylediler. Bizi farklı yollara sevk etmesinler. Farklı yollardan kastım sadece ABD satmıyor. Bunun içinde bize sinyal çakanlar var. Peki teşekkür ediyorum sağolun."


Hibya Haber Ajansı