Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Örgütü’nde Murat Yakar ismi rahatsızlık yarattı. Dönem dönem partisinin yöneticilerine yönelik paylaşımlarıyla tepki toplayan Yakar’ın disiplin süreci usul eksikliği nedeniyle geri dönmüştü. Yakar’ın ihraç edilmesi gerektiğini savunan partililer, “Bu gibi isimleri partide görmek istemiyoruz. Hizipçilik, huzursuzluk yaratmaktan başka bildikleri bir şey yok. Aydın İl Başkanlığını göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
CHP Kuşadası’nda parti yöneticilerine yönelik ifadeleri nedeniyle Murat Yakar rahatsızlığı devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP’li isimler hakkında paylaşımları nedeniyle tepki toplayan Murat Yakar’ın partiden ihraç edilmesini isteyen partililer, Aydın İl Başkanlığını göreve çağırdı.
Her dönem partide huzursuzluğun kaynağı olduğu söylenen Murat Yakar’ın ihraç süreci usulden bozulmuştu. Eksiklerin tamamlanmasıyla beraber Murat Yakar ile ilgili ihraç sürecinin yeniden başlayacağı öğrenildi.
Partililer tepkili
Murat Yakar’ın siyasi profilinin baştan sona hatalı olduğunu savunan bir partili, “Bu gibi isimleri partiden uzak tutmamız gerekiyor. Türkiye önemli bir seçime gidiyor. Tüm örgüt tek yürek olmuşken kişisel menfaatleri için problem yaratanları ayıklamamız lazım” dedi.
Bir başka partili ise Murat Yakar’ın geçmişte de tutarlı bir çizgisinin olmadığını ifade etti. Yakar’ın limanda dükkanlara karşı görünüp perde arkasında ticari girişimlerde bulunduğu iddia eden partili, “Murat Yakar’ı biz çok iyi tanıyoruz. Limanda dükkanlara karşı görünüp otel odalarında dükkan pazarlığı yapmasını da iyi biliriz. Her dönem aynı şeyleri yapıyor. İhraç edilmesini destekleriz” dedi.