Aydın’ın İncirliova ilçesinde babası tarafından istismara uğradığı iddiasıyla şikayetçi olan 14 yaşındaki M.B’nin ablası S.B mahkemede ifade verdi. M.B, babasının kendisini yanlışlıkla dudağından öptüğünü söyleyerek istismara uğramadığını söyledi.

Olay, geçtiğimiz yıl İncirliova’da yaşandı. Cezaevinden izinli olarak çıkan baba F.B, iki kızı ile beraber yaşamaya başladı. Bir süre sonra 14 yaşındaki M.B babasının kendisine uygunsuz hareketlerde bulunduğunu söyledi. Durumun polise aktarılmasının ardından M.B’nin ifadesine başvuruldu.

Aydın Kulis’ten İsmail Örs’ün aktardığını göre, ifadesine başvurulan M.B “Babam beni yatağına çağırdı ve beraber uyuduk. Bana sarıldığını ve vücudumun özel bölgelerine dokunduğunu hissettim. Uyuduğumu sandığı için devam etti. Buna benzer olaylar 5-6 gün boyunca sürdü. Korktuğum için bir şey diyemedim" dedi. S.B ise babasının zaman zaman kendisini dudağından öptüğünü söyledi.

Baba ise yaptığı savunmada, kızlarının giyimlerine karıştığı için kendisini suçladıklarını söyledi. Kızlarının ifadeleriyle tutuklanan F.B hakkında hazırlanan iddianamede 26 yıla kadar hapsi istendi.

Abla S.B: Kardeşim baba sevgisini yanlış anladı

Aydın 2. Asliye Ceza Mahkamesi’nde görülen davada abla S.B, kardeşinin baba sevgisini yanlış anladığını söyledi. S.B, “Kardeşimle yurda alındığımız gece de konuştuk. Babamın kendisine yönelik bir cinsel davranışı olmadığını ve olayların hızlı şekilde büyüyerek bu aşamaya geldiğini söyledi. Babam zaman zaman beni dudağımdan öptü ama yanağımdan öpmek isterken benim hareket etmemle oldu. Bana karşı bir eylemi olmadı” dedi.

Mahkemeye heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.