Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, bugün Kemalpaşa Mahallesinde yaşayan vatandaşlarla, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatları ile Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Yerel Tarım Ürünleri Projesi adı altında Ata tohumlarından yetiştirilen sebzelerden hazırlanan sabah kahvaltısında buluştu.

Akkentli’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun selam ve sevgilerini ilettiği vatandaşlarda Topuklu Efe’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
“Fide Üretici Belgesi” olan ender kamu kurumlarında biri olan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal kalkınmaya öncülük eden projelerinin başında gelen, Ata Tohumları Büyükşehir Belediyesi’nin Sultanhisar ilçesindeki AYSERA’da yetiştirilip her yıl vatandaşlara dağıtılıyor.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ziraat mühendislerinin kontrolünde yapılan sebze yetiştiriciliğinde, özellikle yerli türler olan Yenipazar tatlı biberi, Aydın karası patlıcanı ve Koçarlı pembe domatesinin üretimi yapılıyor. İyi tarım uygulamalarıyla üretim yaparak doğru örnekler ortaya koyan Aydın Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya verdiği desteğin yanı sıra örnek üretim modelleri ve üretimde doğallık, yerlilik ve sürdürülebilirliğe dikkat çekiyor.

ATA TOHUMLARINDAN YETİŞEN SEBZELER KAHVALTI SOFRALARINI SÜSLEMEYE BAŞLADI

İşte bugün bu tohumlardan yetiştirilen sebzeler kahvaltı sofralarını süslemeye başladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Akkentli, Kemalpaşa Mahallesi’ndeki vatandaşlarla, Ata tohumlarından yetiştirilen sebzelerden oluşan kahvaltıda bir araya geldi. Birbirinden lezzetli sebzelerle edilen kahvaltıda, Akkentli, vatandaşlara Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun selam ve sevgilerini iletti.

AKKENTLİ: ATA TOHUMLARINDAN YETİŞEN SEBZELERİ SOFRALARINDA GÖRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR

Oldukça samimi bir ortamda geçen kahvaltı sonrası konuşan Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun büyük önem verdiği Ata tohumlarından üretim yapmaya ve Yerel Tarım Ürünleri Projesi’yle kırsal kalkınmaya katkı sunmaya devam ettiklerini ifade etti. Akkentli, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun üretime, üreticiye verdiği önem ve desteklerin geri dönüşünün bu kadar hızlı olması bizleri çok mutlu ediyor. Vatandaşlarımız Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır titizlikle hayata geçirdiği Ata Tohumları projesini çok sevdi ve sahiplendi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mayıs ayında Ata Tohumlarından üretilen fidelerimizi vatandaşlarımızla buluşturmuştuk. Her yıl artan taleple birlikte on binlerce vatandaşımız Ata Tohumlarımızdan yetişen sebzelerimizi sofralarına koymaya başladı. Bu yıl Söke'de dağıtım sırasında vatandaşlarımıza kahvaltı sözü vermiştik. Kendileri yetiştirecekleri sebzelerle birlikte bize kahvaltı vermek istediler. Bu gün vatandaşlarımızla kahvaltıda buluştuk. Özlem başkanımızın selam ve sevgilerini ilettik. Ata Tohumlarından yetişen sebzeleri vatandaşlarımızın masalarında görmek bizleri ayrıca çok mutlu ediyor” dedi.

VATANDAŞLAR: ALDIK, DİKTİK, BAKTIK, BÜYÜTTÜK, BUGÜN DE SOFRAMIZA GETİRDİK

Aydın Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’yi kendilerine hediye edilen fidelerden ürettikleri sebzelerden oluşan kahvaltıda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Kemalpaşa Mahallesi sakinleri, bu sebzelerin sağlıkları için de büyük önem taşıdığının altını çizdiler. Vatandaşlar; “Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerimizi sunarız. Ata tohumlarından oluşan fidelerimizi ektik, baktık, büyüttük. Bugünde soframıza koyduk. Bu tohumlar çok değerli ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz en büyük miraslardan biri. Bunlar çok güzel projeler. Topuklu Efemizi her zaman takdir ediyoruz. Onu çok seviyoruz. Allah Başımızdan eksik etmesin” diye konuştular.