CHP’li Çankır: Mustafa Savaş iftiralarına devam ediyor

Son dakika.. Haberler.. Haber Aydın.. Aydın.. Son dakika Aydın haberleri.. Aydın haberleri.. Haberler Aydın.. Aydın haber.. Son haberler.. Haber.. www.haberaydin.com Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Haber Aydın’a abone olun

Büyütmek için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a sert tepki gösterdi. Başkan Çankır, “Son günlerde ilimiz, AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın beceriksizliklerini, dezenformasyon yaparak gizleme çabalarına sahne oluyor” dedi.

CHP’li Çankır açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Mustafa Savaş, sen belediyecilikten ne anlarsın?

Sözüm ona işin olan bankacılıkta bile durumun ortadayken, hangi birikiminle, formasyonunla belediyecilik ahkâmı kesiyorsun, hakikaten ilginç.

Ortada yapmaya çalıştığınız bir devlet hastanesi var, bitiremiyorsunuz; beceriksizliğinize kılıf, iftiraya zemin öyle mi?
Bak ben sana şimdi ilkokul çocuğuna anlatır gibi, tane tane konuyu anlatayım.

1-Bu hastanenin yerini kim seçti, tarım arazisinde olmasına kim karar verdi, planı kim hazırladı? Cevap: Bakanlık
2-Bu hastanenin inşaatını kim yapıyor, daha doğrusu bitiremiyor? Cevap: Bakanlık. Bunun Büyükşehirle bir ilgisi var mı? Cevap: Hayır, yok!
3-Bu bölgenin imar planı var mı? Cevap: Yok!
4-Bu hastanenin çevresine yol alt yapı için planlama gerekiyor mu? Cevap: Evet, gerekiyor!
5-Planlamayı izin de vermediğinize göre kim yapacak? Cevap: Bakanlık, yani Büyükşehir’in yetkisi yok!
6-Bunun için gereken kamu yararı kararını alan Toprak Koruma Kurulu’na kim başkanlık ediyor? Cevap: Aydın Valiliği
7-Toprak Koruma Kurulunun üyeleri kimler? Cevap: Tarım İl Müdürlüğü, DSİ bölge Müdürlüğü, Defterdarlık, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, ADÜ, TEMA, Ziraat Mühendisleri Odası, Ticaret Odası!
8-Büyükşehir Belediyesi bu kurulda kaç kişiyle temsil ediliyor? Cevap: Yalnızca bir!
9-Toprak Koruma Kurulu’nun aldığı bu kararı kim onaylıyor? Cevap: Aydın Valiliği!
10-Aydın Valiliği’nin onayından sonra kim onaylıyor? Cevap: Çevre ve Şehircilik Bakanı
11-Peki, Çevre Şehircilik Bakanının bizzat onayladığı bu kararı onaylamayan kim? Cevap: Tarım Bakanı

Mustafa Savaş, şimdi bilmiyorsan öğren, bu onay yapılmayan imarsız bu alanda Büyükşehir Belediyesi’nin yol da alt yapı yapma yetkisi de yok. Ah Mustafa ah!
Şimdi sen burada 2 bakanlığın kavgasını Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ciro etmeye çalışıyorsan, sakın ama sakın boşuna uğraşma. Bak sıçratmaya çalıştığın o çamur bize yapışmayacağı gibi, aynı çamur döner sizi boğar haberiniz olsun.

Beceremiyorsunuz, hastaneyi bitiremiyorsunuz, şurda seçime 8 ay kalmış, saçma sapan bahaneler, çamurlar.

Gerçi KPSS sınavı bile yapamayan, beceremeyen bir AKP’den başka ne beklenir?

Ha bir noktaya daha değinelim, vatandaşımız zaten biliyor, sen de anla. Bak bu alanda hiç maden sahası yok! Madenci yok! Anladın değil mi ne demek istediğimi?
Sana son bir soru; sen bu çevre bakanının onayladığı kararı onaylatmayın diye, Tarım Reformu Genel Müdürü’nü aradın mı? Aramadın mı?

Bak ben sana söyleyeyim bu işe kimin engel olduğunu bütün Aydın biliyor. Sen sadece kendini kandırıyorsun, komik oluyor. Sen hariç tüm kurumlar Aydın’a iyi niyetle hizmet etmeye çalışıyor. 2 seçim kaybettin bu takıntın geçmedi geçmeyecek değil mi?

05 Ağu 2022 - 15:10 Aydin- Siyaset