Aydın’ın göz bebeği olan ve son yangınların ardından Ağustos sonuna kadar ziyarete kapatılması istenen Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda alınan yangın önlemi pes dedirtti. 27.598 hektarlık Milli Park’ta yol kenarlarını sulayan ekipler yangına karşı önlem aldıklarını açıkladı.

Kuşadası, Didim ve Söke ilçe sınırlarında bulunan 27.598 hektarlık Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı için vatandaşların endişeli bekleyişi devam ediyor. Son olarak Söke’de çıkan yangının yürekleri ağza getirdiğini ifade eden vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde Milli Park için alınan kapatma kararının yeniden alınmasını istiyor. Ağustos ayının sonuna kadar Milli Park’ın ziyarete kapatılmasını isteyen vatandaşlar, olası bir yangında büyük bir felaket ile karşı karşıya kalınacağını söyledi.

Öte yandan, vatandaşların yangına karşı tedirginliği karşısında Milli Park Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama pes dedirtti. Yapılan açıklamada 5 tonluk su tankeri ile riskli alanların ıslatıldığı duyuruldu. Yol kenarlarını ıslatmanın 27.598 hektarlık Milli Park için ne gibi bir fayda sağlayacağını anlayamadıklarını belirten vatandaşlar, Milli Park’ın Ağustos ayının sonuna kadar ziyarete kapatılmasını istediklerini vurguladı.