CHP’li Mersin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz günlerde yaptığım açıklamalarımda; toplumu ayrıştırmak, AKP politikalarının ülkemizi getirdiği berbat tabloyu adeta toplumdan gizlemek adına müptezel yol göstericileri ile türlü numaralar çevirmek isteyenlere, “bundan sonra cami cami gezeceğimi, AKP’nin bu konu üzerinden siyaset yapmak isterken, AKP iktidarında cami cemaatimizin aslında nasıl da çile çektiğini, düştüğü durumu ortaya koyacağımı” ifade etmiştim.

İşte şimdi bir örnek daha ortaya koyacağım. Sultanhisar ilçemize bağlı tarihi Kavaklı köyümüzde, tarihi köyümüz kadar eski bir camimiz… Kavaklı mahallesi cemaatimiz ne yazık ki camileri kullanılamaz durumda olduğu için vakit namazlarını bile kahvehanede ya da yolda kılmaz zorunda kalıyor.

Yapının durumu içler acısı. Mahalle halkımız sesini kimseye duyuramıyor. En çok da bu içler acısı tablonun sorumlusu; eyyam dediniz mi kimseye pabuç bırakmayan AKP’ye…

Eyy AKP, eyy müptezele kendini kuyruk etmiş AKP yöneticileri, açıklamamın ekine koyduğum şu fotoğraflara, şu görüntülere bakın da utanın. Milletimizin hassasiyetleri üzerinden kendinizce gündem değiştirip, kuyruğunuzdaki yaraya pudra arayacağınıza, iftirayı kumpası kendinize şiar edineceğinize, evvela işinizi yapın. Yeni eser yapın bile demiyorum bakın size, mevcudu korusanız, biz ona bile razıyız. 8 ay evvel camını, çerçevesini, kapılarını söktüğünüz adeta kaderine terk ettiğiniz camimize ve köy halkımıza çektirdiğiniz zulme bir an evvel son verin!

Aydın Tekstil Park içindeki ibadethanenin boyasının rengine bile laf eden eyyamcılar, bu caminin içler acısı haline gözünüz mü kapalı? Hayırdır?

Orada burada eyyam diye koşacağınıza, ele avuca gelir meselelerine bakın bu milletin.

İbadet edebilecekleri bir cami bile bırakmadığınız köy halkından da çıkın derhal özür dileyin.

Bizler, vatandaşımızın hassasiyetleri üzerinden asla siyaset yapmadık yapmayız da, ancak AKP iktidarının eyyamcılığını ortaya koymakta boynumuzun borcu. Bir mahalle halkını kahvehanelerde, yollarda ibadet etmeye, bayram namazı kılmaya mahkûm eden AKP yönetiminden hesap sormak görevimizin gereği.

Şimdi siz bu beceriksizliğinizi  düzeltemeyecekseniz çıkın bunu dürüstçe söyleyin. Sözümüz olsun; sadece aylar sonra, iktidar bayrağını devraldığımızda ilk işimiz AKP iktidarının köylümüzün elinden aldığı ibadet özgürlüklerini onlara geri vermek olacak.