CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın Aydın Şehir Hastanesi ile ilgili yaptığı açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

CHP'li Tezcan şunları kaydetti:

“Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Aydın Büyükşehir Belediyesi şehir hastanesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planını onaylamıştır. Onaylanan planla birlikte yapımına başlanan Şehir Hastanesi ve aynı bölgede yapılması planlan AMATEM, Fizik Tedavi Hastanesi, Tarım İl Müdürlüğü Hizmet Binası ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarının doğmasından kaynaklı, Aydın Valiliğinin koordinasyonu ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla toplantılar düzenlenmiştir.

Bu toplantılar neticesinde bütünleşik olarak tüm altyapı sorunlarını çözecek bir uygulama sınırında mutabık kalınmıştır. Bu çalışmayı yapma görevi de Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiştir. Aydın Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurmuş, Bakanlıkça gerekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir.

Aynı esnada Tarım İl Müdürlüğüne başvurularak, kamu yararı kararı alınması talep edilmiştir. Bu çerçevede Toprak Koruma Kurulu'nda tüm kurumların katılımıyla alınan karar Aydın Valiliği ve ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayına rağmen bu alanın yaklaşık yarısını onaylamış, kalan yarısını onaylamayarak süreci tıkamıştır.

Yani Tarım ve Orman Bakanlığı; Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Valiliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mutabakatına rağmen ihtiyaca yetecek miktarda alana onay vermemiştir. Sayın Savaş, Aydın halkına hizmet etmek istiyorsan hedefin Aydın Büyükşehir Belediyesi değil, Tarım ve Orman Bakanlığıdır. Eğer Bakanlığın çıkardığı engelin sebebi sen değilsen git, Bakanlığın kapısında yat, çözüm ara. Eğer bu rezervin sebebi sensen bir an önce Aydın halkına ihanet etmekten vazgeç.