Didim’de CHP ve AK Partili meclis üyelerinin ortaklaşa aldıkları konut alanını, benzinlik ve ticari alan yapmak için başlattıkları başvuruya Didim Belediyesi’nden onay çıkmadı. Çevredeki arsa sahipleri de durumdan rahatsız olduklarını ifade ederek; “Kendilerine rant yaratmak isterken bizleri mağdur ediyorlar. Belediyemizin bu duruma izin vermeyeceğinize güvenimiz tam” sözleriyle siyasi ranta izin verilmemesini istedi.

Ses Gazetesi’nden Ümit Özmen’in haberine göre; Didim ilçesi Hisar Mahallesi 195 ada 1 ve 11 nolu parselleri Didim Belediye Meclisi’nin AK Partili Meclis üyesi ve İnşaat Mühendisi Ramazan Özalp ile kayın biraderi CHP’li Belediye Meclis üyesi ve Sigortacı Ceren Turan ile Didimli bir iş insanı satın aldı. Didim- Söke yoluna sıfır konumda olan konut alanı ile ilgili olarak arsa sahipleri belediyeye başvuru yaparken, başvuruda ise konut imarlı alanın benzinlik ve ticari alan olması için talepte bulunduğu öğrenildi.

“TİCARİ ALAN VE BENZİNLİK BAŞVURUSUNA OLUMSUZ CEVAP”

Didim Belediyesi tarafından ilgili birimlerle yapılan inceleme neticesinde istenilen başvuruya olumsuz yanıt verildiği kaydedildi. Didim Belediyesi’ne başvurulan bu yerle ilgili olarak çevredeki diğer arsa sahipleri de yapılan başvurudan haberdar olurken, konuyu araştırdıkları ve şikayetçi oldukları öğrenildi. Diğer arsa sahipleri ise yapılmak istenilen plan değişikliği ve arsanın nitelik değişikliğinin kendilerini olumsuz yönde döneceğini öğrenmesinin ardından yaptıkları araştırmada işin arkasından siyasi konumları bulunan meclis üyelerinin çıkmasına tepki gösterdi.

“AKRABA OLAN MECLİS ÜYELERİ ÇIKIŞ ARIYOR”

AK Partili Meclis üyesi Ramazan Özalp ile kayın biraderi CHP’li Belediye Meclis üyesi Ceren Turan ve Didimli bir iş insanının aldıkları arsayla ilgili olarak Didim Belediyesi’nden olumsuz yanıt alması ve diğer arsa sahiplerinin durumu bilmesinin ardından, konunun çözülebilmesi için Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a parti içinde muhalefet edecek isim arayışına girdikleri iddia edildi.

“BU DURUM YENİDEN DEĞERLENDİRİLMEZ”

Ticari alan ile benzinlik yapılmaya çalışılan konut alanı nitelikli arsaya komşu diğer arsa sahipleri ise durumdan haber olması ve belediyenin de yapılan bu başvuruya olumsuz yanıt vermesine sevindiklerini ifade etti. Çevre arasa sahipleri; “Bizlerinde buralarda arsaları mevcut; fakat bize bilgi ulaştığında resmi yazışmalar olmuş ama belediye bizim hak kayıplarımızı fark edince olumsuz yanıt vermiş. Bu anlamda bu yeri alanlar nasıl kendilerini düşünüyorsa belediyede bizi düşünmüş. Bu durum inşallah yeniden değerlendirilmez. Siyasi olmaları ya da bu yere sahip olmaları onlara imtiyaz tanınacağı anlamına gelmiyor. Herkes hakkı olanı alsın ya da planlarda ne varsa o yapılsın” diyerek belediye yönetimin aldığı karara destek verdi.

“CHP’Lİ KANAT’IN TEPKİSİNİN ARDINDAN NE VAR?”

Öte yandan, Didim Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Muhammer Kanat, Temmuz ayı meclis toplantıda Komisyon Başkanı olduğu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda muhalefet meclis üyeleriyle birlikte hareket ederek “2022 mali yılı bütçesine ek ödenek verilmesi” konusunun bir ay ertelenmesini talep etmiş ve madde oy çokluğuyla ertelenmişti. Komisyondaki diğer iki CHP’li Meclis üyesiyle hareket etmeyen Komisyon Başkanı CHP’li Kanat’ın bu kararı ise Başkan Atabay tarafından merak edilerek, neden böyle bir karar alındığı meclis toplantısında sorulmuştu. Başkan Atabay, mecliste yaptığı konuşmasında ise; “Bu aldığınız kararla belediye bir ay çalışamaz durumda bırakıldı. Bu gerçeği göz önünde bulundurmadan değerlendirme yapmışsınız. Siz diyorsunuz ki 1 ay hizmet yapılmasın. Siz bir ay bekleyelim diyorsanız bekleyelim” sözleriyle maddenin ertelenmesi kendisi de evet oyu vererek tepkisini dile getirmişti. CHP’li Kanat’ın son meclis toplantısında grubuna ve Başkan Atabay’a karşı takındığı durumun arkasında da ticari alana çevrilmek istenen bu karar mı var sorusunu akıllara getirdi?