Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananlar üzerine bir açıklama yaparak AK Partili Nuri Güler ve Mustafa Arı’ya tepki gösterdi.

Başkan Mersin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün Aydın Büyükşehir Belediyesi çok ilginç toplantılarından birisini yaptı.

Biliyorsunuz biz Cumhuriyet Halk Partililer, Sosyal Demokratlar, yıllardır bu hain darbe girişimini yapının ülkemiz için nasıl büyüyen bir yılan olduğunu, nasıl sinsi bir yapı olduğunu haykırıyoruz. Rahmetli Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilimiz Kamer Genç’in meclis kürsüsünden, bu terörist elebaşı için haykırışları, AKP vekilleri Pensilvanya’ya giderken, bu yapı tehlikelidir, bunlar akreptir deyişleri kulaklarımızda hala.

Ama bugün AKP sözcüsü Arı, bütün bunları bilmezmiş gibi, kucak kucağa oldukları, salya sümük ağladıkları, dön gel çağrılarını hatırlamazmış gibi, hain darbe girişimini utanmasa bizlere bağlayacak.

Oysaki kendi de o kadar biliyor ki, bu ülkede tüm darbe ve darbe girişimlerine en dik duruşu sergileyenler ve bundan sonrada sergileyecek olanlar, biz sosyal demokratlar olmuştur ve olacaktır. Kendi ayıbını örteceğine böyle panik açıklamalar, gerçekten komik oluyor.

Peki, Arı’nın sözlerini toplamak adına lafa giren Köşk Belediye Başkanı’na ne demeli? Bu hainleri hem de isim vererek rahmetli mili şef İsmet İnönü’ye bağlamaya kalktı. Yahu insan atar da biraz atarken de destekli atar.

Kafanıza taş düşse bu ülkenin Kemalistlerinden, kurucu iradesinden bileceksiniz. İtiraf edin sizin bütün derdiniz bu memleketin kurucu iradesiyle. Çok konuşunca da ağızlarınızdan kaçıveriyor.

Ezcümle, bu milletin başına bu bademleri musallat edenleri de, peşlerinden salya sümük ağlayanları da, bu ülkenin en kritik makamlarına kadar sokturanları da, bu devletin kozmik odalarına sokup bavullarla çıkmalarına müsaade edenlerin de, henüz hesabı sorulmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, işte bütün bu rezilliklere, hainliklere neden olanlardan da gerçek hainlerden de hesap sorulacaktır, hiç endişe etmeyin!!!