Yunanistan’ın Söke’ye bağlı Doğanbey’i kapsayan güzergahın hemen yanındaki gayri askeri statüde bulunan Sisam Adası'nda askeri tatbikat gerçekleştirmesinin yankıları sürerken, Yunan Başbakan Miçotakis’in MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ‘Denizlerdeki Misak-ı Milli’ haritası üzerinden küstah sözlerle hedef alması, MHP Aydın İl Başkanı Alıcık’ın tepkisini çekti.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın iki gün önce sosyal medya hesabından paylaştığı Ege Denizi'ni içeren “Denizlerdeki Misak-ı Millimiz” başlıklı haritayla ilgili paylaşım yapan Yunan Başbakan Miçotakis’in, küstah ifadeleriyle ilgili açıklama yapan MHP Aydın İl Başkanı Alıcık, 9 Eylül 2022 de Yunan Ordusu'nun denize dökülüşünün 100. Yılını coşku ile kutlayacaklarını hatırlattı.

MİÇOTAKİS’E FIKRAYLA GÖNDERME YAPTI

Yunanistan’ın son zamanlarda bazı batılı ülkelerin desteğiyle Ege’de gerginliği artırmaya yönelik tutum, eylem ve işgal altında tuttuğu adalar üzerinden tahriklere hız kazandırmaya başladığını vurgulayan Başkan Alıcık, Miçotakis ile ilgili bir fıkraya yer veren Başkan Alıcık, “Sosyal medyada son zamanlarda sıklıkla dolaşan bir fıkra var. Miçotakis diyor ki; Türkler sandığınız kadar güçlü değil! Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan da bu sözlere cevaben diyor ki; Anam avradım olsun beni de böyle kandırdılar.

Ermenistan, Karadağ’da batılı güçlerin teşviğiyle yanlış işlere kalkışmasının sonucunu ağır bir mağlubiyetle ödediyse Yunanistan’ı da aynı kaçınılmaz son beklemektedir. Bugün yine batılı devletlerin oyuncağı olmasının sonucunu kendisini Rusya’ya karşı yıkıcı bir savaşın içinde bularak ödeyen Ukrayna’nın içine düştüğü durum da bellidir.

Yunanistan, geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin katılımıyla İzmir’de gerçekleşen Efes-2022 tatbikatının ardından adeta ne yapacağını bilemez duruma geldi. Sisam’da geçtiğimiz günlerde yaptıkları sözde tatbikatla Türkiye’ye akıllarınca gözdağı vermeye kalkışan Yunanistan, komşuluk ilişkilerinde bizim barışçıl tutumumuzu yok sayan bir anlayış içerisinde pervasızlığına devam etmektedir. Hele ki Sisam’da bir süredir askeri yığınak artırmaya yönelik sinsi çalışmaları da dikkatimizden kaçmaktadır.

Lozan ve Paris Anlaşmalarına göre, gayri askeri statüde olması gereken adaları silahlandıran Yunanistan yönetimi suçludur, insanlık ve uluslararası hukuk nezdinde sorumludur.

Damarımıza basan kim olursa kalbini sökeceğimizi iyi bilsin, müstevli kalıntıları şehadete kucak açıp milli onurumuzdan ödün vermeyeceğimizi de sefil akıllarına iyice yerleştirsinler.

“LİDERİMİZİN ADINI AĞZINA ALMASI HADSİZLİKTİR”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik “Denizlerdeki Misak-ı Millimiz” başlıklı harita üzerinde sarfettiği küstah sözlere ilişkin de konuşan Başkan Alıcık, “Milliyetçi Hareket Partisinin Ege’deki Yunan işgaline karşı tarihsel duruşu dün de, bugün de yarın da aynıdır ve aynı olacaktır! Bizim tarafımız Cumhur İttifakı olarak Türk Milleti’nden yanadır. Denizlerdeki Misak-ı Millimiz ve Mavi Vatan kapsamında bizim neyi savunduğumuz da net olarak ortadadır. Miçotakis’in ta Atina’dan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a aklı sıra Liderimizi şikâyet eden tavrı da açıkçası gülünçtür. Türk Dünyası’na ve Türklüğe mal olmuş Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin adını ağzına almak, batılı güçlerin ve ABD’nin kuklası olmuş emperyalizmin miçosu, Miçotakis dedelerinin durumundan ders çıkarmalıdır.

Miçotakis bilmeli ki;
Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır.
Ya bunu seve seve kabullenecekler, ya da söke söke bu hedef gerçekleşecektir.
Kıbrıs’ın kaderi Helenizm değil, Türklüktür.
Mavi Vatan haritasını bütün dünya kabul edecektir.
Yunanistan’ın taciz ve tahrik siyaseti, Akdeniz ve Ege’deki saldırganlıkları fayda etmeyecek,
Yunanistan başta kimin Türkiye üzerinde planı, projesi varsa buruşturup yüzlerine fırlatacak azim ve kararlılıkta olduğumuzu hatırlatmak isterim."