Söke Mavi Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 27 Haziran’da Afyonkarahisar’da düzenlemiş olduğu Ege Bölge Grup Yarışması, Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal Kategorisi’ne katılan 4 ekip arasından birinci oldu.

Ekibin yarışmaya ulaşımı konusunda destek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan geldi. Söke Mavi Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, otobüsün sağlanması konusunda katkı sağlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’ye teşekkür plaketi verdi.

Söke Mavi Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 27 Haziran’da Afyonkarahisar’da düzenlemiş olduğu Ege Bölge Grup Yarışması, Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal Kategorisi’ne katılan 4 ekip arasından birinci olarak Söke’yi ve Ege Bölgesi’ni Türkiye Finalleri’nde temsil etme hakkı kazandı. Bu başarı ile Söke’yi Ege Bölgesi Türkiye Finallerinde temsil etme hakkı kazandılar. Söke Mavi Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, yarışmaya katılmak için gerekli olan ulaşım konusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Akkentli’nin kapısını çaldı. Akkentli, konuyu hemen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na iletti. Başkan Çerçioğlu, ekip için otobüs yolladı ve Ege Bölge Finallerine gitmelerine imkan sağladı.

Söke Mavi Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, bugün başarıdaki katkılarından dolayı Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’ye teşekkür plaketi verdi.

DEMİR: EN BÜYÜK SORUNUMUZ ULAŞIMDI BU NEDENLE ÖZLEM BAŞKANIMIZIN DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ

Söke Mavi Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Antrenörü İmdat Demir, başarı serüveni ile ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun yıllar sonra Söke'nin böyle bir başarıyı elde etmesi bizleri çok duygulandırdı. Öğrencilerimizin, miniklerin birinci oldukları o an yaşadıkları ağlamaları, sevinç çığlıkları... İnanın tüylerimiz diken diken oldu. Söke’mizin adını Ege Bölge Finallerinde başarıyla temsil edip hak kazandığımız Türkiye Finallerine götürmek bizleri çok gururlandırdı. Bizim için en önemlisi Ege Bölge Finallerine gidebilmekti. Çünkü bu tarz organizasyonlara ekibinizle gidebilme imkanınız olmuyor. En büyük sorunumuz araç ve ulaşımdı. İşte bu noktada Özlem Başkanımızın bizlere ulaşım konusunda verdiği destek bizim için çok önemliydi. Özlem Başkanımız ve Fatih Akkentli, bu başarının mimarlarındandır. Aslında onların desteği sayesinde bu başarı için ortam oluştu. Bizim gidebilecek gücümüz yoktu. Fatih Bey’e durumu anlattığımda hemen Özlem Başkanımıza iletip süreci başlattılar. Bugün sürece verdikleri destek için Fatih Bey’i ziyaret ederek bu başarıyı paylaşmak bizleri mutlu etti. Bu başarı bizim motivasyonumuzu da arttırdı. Gelecek için güzel hayaller ve fikirlerimizi Fatih Bey’e anlattık. Gerçekten karşılıklı konuşurken sizi anladığını hissediyorsunuz. Kendisinin amatör tiyatro geçmişi var ve duygularımızı ve yaşadığımız sıkıntıları biliyor. Ben gelecek için çok ümitliyim ilk günkü heyecanla çalışmalarınıza devam ediyoruz. Bunu öğrencilerimizin emeklerinde de görüyorum. Buradan tekrar tekrar bizim turnuvaya katılmamıza olanak sağlayan Özlem Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. “dedi.

AKKENTLİ: ÖZLEM BAŞKANIMIZ HER ZAMAN ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİN DESTEKÇİSİDİR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli de, konuşmasına Söke Mavi Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi’ni tebrik ederek başladı. Akkentli, “ Bu gün ziyaretimize gelip başarılarını bizimle paylaşan Söke Mavi Sanat Gençlik ve Spor Kulübü öğrencilerine ve Halk Oyunları Antrenörü İmdat Demir'e çok teşekkür ediyorum. Halk Oyunları dalında yakaladıkları başarıyla Söke’mizin adını başarıyla temsil edip bizleri gururlandırdılar. Özlem başkanımıza verdiği destek için teşekkürlerini ilettiler. Biliyorsunuz Özlem Başkanımız çocuklarımız, gençlerimiz için her zaman gerekli desteği veriyor. Buradan bir kez daha miniklerimizi Halk Oyunları Antrenörü İmdat Demir Bey’i ve ailelerini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.