Yaşam

WD-40 ile hayatınızı kolaylaştıracak 30 tüyo

Abone Ol

WD-40’ı ve bu spreyin tam olarak ne için tasarlandığının farkında olmasanız bile, milyonlarca farklı kullanıma sahip olduğunu bilirsiniz. Burada size WD-40’ın günlük yaşamda 30 harika, yaratıcı, hayat kurtaran kullanımını ve faydalarını göstereceğiz.

1. Telefon ekranı temizliği Telefon ekranları, yalnızca zararlı patojenler için mükemmel bir üreme alanı olmakla değil, aynı zamanda temizlenmesi gereken en sıkıcı şeylerden biri olmasıyla da ünlüdür. Islak mendil işe yaramazsa (iz bırakabilir), o zaman biraz WD-40 ve temiz bir mikrofiber bez işe yarayacaktır.

2. Parmak izi temizliği Cildimizdeki doğal yağlar, parmak izimizi bırakmadan bir nesneye dokunmamızı imkansız kılar. Kanıt bırakmaktan endişeleniyorsanız, dokunduğunuz yere biraz WD-40 püskürtebilir ve yağlı izleri çıkarmak için temiz bir bezle silebilirsiniz. Bu numara, akıllı telefon ekranlarından, kapı kollarına ve hatta ahşap mobilyalara kadar her şeyde işe yarar.

3. Ayakkabı parlatma Ayakkabılarınız soluk gözüküyorsa hızlı bir WD-40 serpintisi ile canlandırabilirsiniz. Ayakkabıya WD-40 sıkın ve parlatmak için temiz ve yumuşak bir bezle nazikçe masaj yapın.

4. Yapışkan sakızlardan kurtulmak İşten veya okuldan eve dönerken yapış yapış bir sakıza mı bastınız? Lütfen endişelenmeyin ve bunun yerine sakıza biraz WD-40 püskürtün. Birkaç dakika bekletin ve sakızı tek parça halinde çıkarmak için bir kağıt mendil kullanın.

5. Lego bloklarını ayırmak Lego bloklarını birbirinden ayırmak bu dünyadaki en zorlu şeylerden biridir. Keskin kenarlar tırnakların altını acıtır ve blokları ayırmaya çalışırken dayanılmaz bir acıya neden olur. Yardıma ihtiyacınız varsa, WD-40, Lego bloklarını hemen birbirinden ayırmanıza yardımcı olacaktır.

6. Japon yapıştırıcısını temizlemek Parmaklarınızı yanlışlıkla Japon yapıştırıcısıyla yapıştırdıysanız, WD-40 spreyi parmaklarınızı neredeyse anında yapıştırıcıdan ayıracaktır. Sert ve kurumuş yapıştırıcı hissi kalabilir, ancak en azından artık parmaklarınızı kullanabilirsiniz. DIY veya el işi şeylerle uğraşırken WD-40 kutusunu yakınınızda tutun.

7. Yem kabınızı kayganlaştırma Tüm zamanların en can sıkıcı şeylerinden biri, bir kuş yemi yeri kurmak ve bu süreçte yanlışlıkla sincapları beslemektir. Hızlı, kolay ve eğlenceli bir çözüm için ise kuş yemi yerinin tabanına WD-40 püskürtmektir. Bu, kemirgenlerin kavrama gücünü ortadan kaldıran süper kaygan bir yüzey oluşturur. Ayrıca eğlenceli olduğu kadar etkilidir!

8. Buzdolabındaki küfü yok etmek Belki de içindeki fazla nemi gidermek için buzdolabınızın içine bir kutu karbonat koymuşsunuzdur. Etkili olmasına rağmen, halihazırda resmen bir üs oluşturmuş olan küflerden kurtulmanıza yardımcı olmaz. Küften hızla kurtulmak için küflü noktaya WD-40 püskürtün ve temiz bir bezle silin.

9. Çocuklarınızın duvar sanatı eserlerini temizlemek Çocuklarınız duvarlarınızda pastel boyayla soyut çalışmalar yaparak yaratıcılıklarını sergiliyorsa, endişelenmeyin. Temiz, yumuşak bir bez ile birlikte WD-40 spreyi, boyalardaki mumsu maddeyi kısa sürede duvarlarınızdan temizleyecektir!

10.Pencere temizliği Çirkin çizgiler bırakmadan pencereleri temizlemekte sorun yaşıyorsanız, cam temizleme deterjanını ve sileceğinizi çöp kutusuna atabilirsiniz. Pencerenize WD-40 püskürtmek, kirletici maddelerin yapışmasını zorlaştırmak için cam üzerinde kaygan bir tabaka oluşturduğundan daha etkilidir.

11. Etiket sökme Çocuğunuzun Ayın Öğrencisi etiketini arabanızın arka tamponuna yapıştırdığınıza artık pişmansanız, kenarlarına biraz WD-40 püskürterek etiketi kalıcı olarak çıkarabilirsiniz. Arabanızı serin bir yerde bırakın ve etiketin yapışkanının yavaşça çıkmasını bekleyin.

12. Makasları yağlama WD-40, gıcırdayan neredeyse her şey için mükemmel bir yağlayıcıdır. Makasınız kapanmakta zorlanıyorsa, WD-40’ınızı bıçakların birleştiği dönme noktasına doğrultun ve kayganlaştırıcının içeri sızması için makası birkaç kez açıp kapatın. Saniyeler içinde farkı göreceksiniz!

13. Fermuar sıkışmasına son Herkes hayatı boyunca en az bir milyon kez sıkışmış fermuarlarla uğraşmıştır. Fermuarın tamamını değiştirmek veya kot pantolonunuzu herhangi bir yere bağışlamak istemiyorsanız, bir miktar WD-40 alabilir ve fermuarın dişlerine püskürtebilirsiniz.

14. Kahve ve çay lekelerini yok etme Dökülen kahve veya çay için hiç üzülmeyin ve bunun yerine biraz WD-40 alın ve lekenin üzerine püskürtün. Sadece birkaç saniye içinde kahve veya çay kalıntısını etkilenen yüzeyden (ahşap, döşemelik kumaş, fayans) söküp atacaktır.

15. Katran lekelerinden kurtulun Katran, arabanızın boyasına nüfuz eden ve metal veya plastik panele yapışabilen kötü bir maddedir. Ancak artık bu sert, sivri katran lekelerini tamamen çıkarmak için etkilenen bölgeye WD-40 püskürtmeniz yeterli olacaktır.

16. Küçük gelen yüzükleri çıkarma Yüzüğün uymayacağını bilseniz bile mutlaka denemelisiniz! Parmaklarınız yüzüğü zahmetsizce takmanıza olanak veriyor ancak sonrasında çıkaramıyorsanız, parmağınızı biraz WD-40 ile yağlayın.

17. Ruj lekesinden kurtulun İş elbisenizin yakasındaki ruj lekelerinden bazı sebepler yüzünden kurtulmanız gerekiyorsa, o zaman WD-40’ın ve temiz bir mendilin bu koyu kırmızı lekenin çoğunu, neredeyse anında çıkaracağını öğrenmekten mutluluk duyacaksınız… Ufak bir tavsiye; giysilerinizin rujla lekelenebileceği durumlardan kaçının lütfen.

18. Pası yok etme Bu klasik bir ipucudur ancak birçok kişi bunun pek de farkında değildir. WD-40, akla gelebilecek her türlü paslı yüzeyde harikalar yaratan bir pas sökücüdür. Pası giderir ancak düzeltmez, bu nedenle tamamen düzeltmek için alanın üzerine kaynak yapmanız gerekebilir.

19. Duşlardaki kireçleri çözme Duşlardaki ve küvetlerde kireci temizlemek inanılmaz derecede yorucu bir iştir, ancak illa ki yapılması gerekiyor. Suyu ve sirkeyi karıştırmaktan oluşan bir DIY çözümünü deneyebilirsiniz. Ya da WD-40 alıp tüm duşunuza püskürtebilir ve birkaç dakika bekledikten sonra silip tertemiz bir küvete sahip olabilirsiniz.

20. Buzları çözmeye yardımcı Donmuş camlara SAKIN kaynar su dökmeyin. Arabanızın camlarından buzu çıkarmak için buz kırıcı alabilir veya biraz WD-40 ve buz kazıyıcı kullanabilirsiniz. Her iki yöntem de iyi çalışır bu nedenle WD-40, bir çözümden çok bir takviye planıdır.

21. Ayakkabı temizliği Köpek dışkısına basmak hepimizin deneyimlediği bir şey değil. Böyle bir durumda ayakkabıları fırlatıp atmak cazip gelebilir, ancak ayakkabınızın tabanlarına biraz WD-40 sıkarak bu lekeyi kalıcı olarak çıkarabilirsiniz. Güvenliğiniz için spor ayakkabılarınızı daha sonra profesyonelce yıkamanızı öneririz.

22. Saçtaki sakızı temizleme Dünyanın en büyük balonunu yapma girişimiz, şüphesiz saçınıza bolca yapışan sakız ile sonuçlanacaktır. Eski bir fıstık ezmesi, mayonez, limon, çikolata şurubu kullanmak ya da bir çekiçle vurmak ve buzla ovmak yerine WD-40’ı kullanarak saçınıza yapışan sakızı sökebilirsiniz.