Asayiş

Son dakika: İşte Pınar’ın katili.. Evli, 1 çocuk babası

Abone Ol

Muğla'nın Ula ilçesinde, 5 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin'in cansız bedeni Menteşe ilçesinde ormanlık alanda bulundu. Öte yandan Pınar'ı, olayla ilgili daha önce gözaltına alınan eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı'nın öldürdüğü, bağ evinde boğup, cesedini varille taşıdığı ortaya çıktı. Gültekin cinayetini sosyal medyayı daha önce de defalarca olduğu gibi bir kez daha ayağa kaldırdı. Çok sayıda vatandaş 'Yaşamak istiyoruz ey ahali..' paylaşımlarıyla olayı protesto etti..

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz günü, yalnız yaşadığı Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi'ndeki evinden çıktı. Bu tarhiten itibaren kendisinden bir daha haber alınamadı. Gültekin'in en son Akyaka Mezarlığı civarı ile Menteşe ilçe merkezindeki AVM'de görüldüğü saptandı. Bunun üzerine buralardaki tüm güvenlik kameraları mercek altına alındı. Boğularak öldürüldüğü üzerinde durulan Gültekin'in cenazesi, savcının incelemesinin ardından Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren ekipler, güvenlik kameralarının görüntülerinden Pınar Gültekin'in kaybolmadan önce bir kişi ile alışveriş merkezinde oturduğu, ardından da bu kişiyle birlikte buradan ayrıldığı tespit edildi. Gültekin'in en son görüldüğü kişiyi gözaltına alan ekipler, sorgulamak üzere karakola götürdü. PINAR GÜLTEKİN'İ ESKİ ERKEK ARKADAŞI ÖLDÜRMÜŞ Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelinin, eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı olduğu öğrenildi. Şüphelinin bir süre önce kendisini terk eden Pınar ile yeniden birlikte olmak istediği ancak genç kızın reddetmesi üzerine cinayeti işlediği belirlendi. Avcı'nın evli ve bir çocuk babası olduğu belirtildi.

BAĞ EVİNE GÖTÜRÜP ÖNCE DÖVÜP, SONRA BOĞMUŞ Yapılan araştırmalarla cinayetin detayları da ortaya çıkmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre, şüpheli olay günü konuşmak için otomobiline aldığı Pınar'ı kendisine ait bağ evine götürdü. Burada çıkan tartışmada döverek darp ettiği Pınar, bayıldı. Cemal Metin Avcı da genç kızı boğarak öldürdü. CANSIZ BEDENİNİ VARİLE KOYUP, TAŞIMIŞ Pınar'ın cansız bedenini de varile koyup, ormanlık alana götürüp attı. Şüpheli Cemal Metin Avcı'nın ilk ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI; Acı haberin ardından sosyal medyada siyaset, sanat ve spor dünyası başta olmak üzere toplumun her kesiminden #pinargultekin etiketiyle cinayete tepki yağdı. “NE KADAR ACI VERİCİ” İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Ne kadar acı verici; hayata umutla, neşeyle bakan yüzlerin aramızdan alındığını öğrenmek. Ne kadar tutarsız; özgürlüğü, yaşamı güvence altına almak yerine yasakçılığın peşinden koşmak”

“YÜREĞİMİZ GÜZEL KIZIMIZ İÇİN YANDI” Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş: “Yüreğimiz güzel kızımız #pinargultekin için yandı. 5 gündür kayıp olan ve cansız bedenine ulaşılan evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Zihniyeti, dili ve eylemi şiddetten arındırmak zorundayız. Kadın cinayetlerini sonlandıracak adımlar atmak hepimizin ortak sorumluluğu.” “KAYBEDECEK ZAMAN KALMADI” İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer: “Beş gündür kayıp olan Pınar Gültekin ne yazık ki sevdiklerinden koparıldı. Daha kaç kez ‘Bu son olsun!’ diyeceğiz? Bırakalım boş tartışmaları. Kaybedecek zaman kalmadı. Kadınlarımız, çocuklarımız öldürülüyor.” “KINAMAK YETMEZ” CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya: “Yine bir kadının gülüşünü soldurdular. Kınamak yetmez! Kadınlarımızın tercihlerine, haklarına saygı duyan nesiller yetiştiren bir eğitim sistemine, onları koruyan bir yargıya ihtiyacımız var!” “BİR CANIMIZI DAHA KAYBETTİK” CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan: “Muğla'da hayatının baharında bir canımızı daha kaybettik. Kadına karşı şiddet olayları her geçen gün artıyor. Kadınların şiddet gördüğü, öldürüldüğü bir toplumda yarınlarımız da öldürülüyor demektir. Mekanın cennet olsun #pinargultekin” “BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIYORUZ” Muharrem İnce: “5 gündür kayıp olan Pınar'ın cansız bedeni bulunmuş. Hayatının baharında bir can gitmiş. Üzgünüm. Allah'tan rahmet diliyorum. Yüreğimizi yakan ölümler yaşanırken İstanbul Sözleşmesi'ni tartışarak, sosyal medya yasaklarını konuşarak boş işlerle uğraşıyoruz. #pinargultekin” “KATİLLERE CESARET VERİYOR” CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan: “Çok üzgünüm… maalesef Pınar’ı da kaybettik. Keşke sağ salim aramıza dönseydin.. Kadınlar her gün ölüyorlar, öldürülüyorlar… Suçlu yalnızca katil değil. #İstanbulSözleşmesi’nin uygulanmasını istemeyenler, katillere bu cesareti verenlerdir. #pinargultekin”