Dünya

Prens Harry İngiliz Kraliyeti'ne bütün borcunu ödedi, 'boşanma' tamamlandı

Netflix kanalıyla 150 milyon dolarlık anlaşma imzalayan Prens Harry ve eşi Meghan Markle, Windsor'da bulunan Frogmore Cottage'ı yenilemek için aldıkları 2,4 milyon sterlinlik (23 milyon TL) borcu, Kraliyet Hanesine geri ödedi.

Abone Ol

İngiliz medyası, Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Netflix ile yaptıkları 150 milyon dolarlık (1 milyar 119 milyon TL) anlaşma sonrası Kraliyet Hanesine ödemeyi yaptığına dikkat çekti.

İngiliz basını, Harry ve Meghan çiftinin Netflix ile yaptıkları anlaşmaya belgesellerin, Meghan ve Harry'nin rol alabileceği filmlerin, bazı programların ve çocuk programlarının da dahil olduğunu belirtti.

Öte yandan, Prenses Diana ile ilgili bir belgeselin de bu anlaşmaya dahil olabileceği öne sürüldü. Harry ve Meghan çifti, şu anda ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 14 milyon (137 milyon 541 bin TL) sterline satın aldıkları evde yaşıyor.

Bütün bunlar ise kraliyet yorumcularına göre Harry ile Meghan Markle ile İngiliz kraliyet ailesi arasındaki "boşanma davasının" sonlanması anlamına geliyor.

Yine bu yorumculara göre, Harry bu adımla artık İngiliz kraliyet ailesinde hiçbir geleceği olmadığını da ifade etmiş oldu. Çiftin bundan böyle Prens Harry'nin babası Prens Charles'tan maddi destek de almayacağı belirtiliyor.

Çiftin geri ödediği 2.4 milyon sterlin, İngiliz vergi mükelleflerinden temin edilmişti. Prens Harry ve Meghan Markle'ın ABD'de lüks malikane satın aldığı duyulunca bazı çevreler, vergi mükelleflerinden alınan paranın ödenmemesine tepki göstermişti.

Prens Harry ile Meghan Markle, evlendikten sonra birçok aile üyesinin yaşadığı Kensington Sarayı'nda kendilerine ait konuta taşınmıştı. Çift bir süre burada yaşadı.