Yaşam

Onay Olmadan Cinsel İlişki Tecavüz Sayılacak! Haberine Gelen Korkunç Yorumlar Sinirinizi Bozacak

Geçtiğimiz gün Oda Tv "Onay olmadan cinsel ilişki tecavüz sayılacak" başlıklı bir haberi Twitter hesabından paylaştı. Bu haber, Danimarka'daki yürürlüğe girecek yeni bir yasadan bahsediyordu.

Abone Ol

Haberin içeriğinden bir kısım şöyle: "Danimarka koalisyon hükümeti, tecavüzle ilgili, cinsel ilişkide onay temelli bir yasa çıkarmaya yönelik partiler arası bir uzlaşmaya vardı. Konu hakkında açıklama yayımlayan Uluslararası Af Örgütü, bu uzlaşmanın, insan hakları açısından tarihi bir zafere doğru atılmış bir adım olduğunu belirtti."

Yani aslında detay şu: Tecavüz sayılması için şiddet görme şartı aranmıyor. Keza Danimarka Adalet Bakanı da "“Bu suçun tecavüz olarak değerlendirilmesi için zorlama ve şiddetin varlığını şart koşan bir sistemden onay sistemine geçme” sözü verdi ve “bir tarafın onayı yoksa o cinsel ilişki tecavüzdür” dedi.

Ancak asıl olay bu değil. Bu haberin altına gelen ciddiyetsiz ve korkunç yorumlar!

İnsanlar gerçekten inanılmaz. Taraflardan birisinin rızası olmadığı sürece yapılan her eylem tecavüzdür. Bunun esprisi, komikliği olmaz. Kimse böyle bir zorbalıkla karşı karşıya kalmasın umuyoruz.