Sağlık

Koronavirüs vakasının görülmediği 10 ülke

Son aylarda dünyanın en büyük gündemi koronavirüs. Çin'den dünyaya yayılarak binlerce kişinin ölümüne neden olan ve insanların yaşam tarzını değiştiren koronavirüs, 10 ülkede hiçbir şekilde görülmedi.

Abone Ol

Bu ülkelerden biri Palau. Okyanusya ülkesi olan Palau, Papua Yeni Gine'de yer aıyor. 1994 yılında ABD'nin himayesinden ayrılan Palau'nun adı halk arasında Belau olarak da biliyor. 250 adadan oluşan Palau'da 21 bin insan yaşıyor.

Koronavirüsün görülmediği bir başka ülke ise Mikronezya. 607 ülkeden oluşan Mikronezya'nın İngilizce, Ulithian, Woleaian, Yapese, Pohnpeian, Kosraean ve Chuukese’den oluşan 7 resmi dili var.

Pasifik Okyanusu'nda Palau'nun 4 bin kilometre doğusunda yer alan Marshall Adaları'nda da koronavirüs vakasına rastlanmadı.

83 adadan oluşan Vanuatu'da da koronavirüs vakasına rastlanmadı. Vanuatu'nun nüfusu 250 bin seviyesinde.

Güney Pasifik'te bulunan Nauru'da da hiçbir koronavirüs vakası tespit edilmedi.

Koronavirüs vakasına rastlanmayan ülkelerden biri de Kiribati. Büyük Okyanus'un orta kesimlerinde yer alan ada ülkesinin başkenti Güney Tavara şehri olarak biliyor.

Soloman Adaları'nda da bugüne kadar hiçbir koronavirüs vakasına rastlanmadı. Adalardan oluşan ülkenin nüfusu 500 bin seviyesinde.

Güney Pasifik'te yer alan Tuvalu da koronavirüsten kendisini koruyabilen ülkeler arasında yer alıyor. Koronavirüsten korunan ülke, küresel ısınma nedeniyle sular altına kalma tehlikesi yaşıyor.

Binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs, Samoa'ya da giremedi.

Koronavirüsün görülmediği son ülke ise Tonga. 1970 yılında bağımsızlığını ilan eden Tonga, 169 ada ve mercan adasından oluşan bir ada ülkesidir. Tonga'nın başkenti ise Nuku'alofad'dır.