Gündem

Burada herkes yakın temas halinde ve çıplak... Koronavirüs vakaları patladı!

Akdeniz'e kıyısı olan bu kentin her noktasında kıyafetsiz dolaşabilmek yasal. Eş değiştirme partileriyle ünlü olan nüdist merkezi kentte yazları nüfus 40 bine kadar çıkıyor ve dünyada en kalabalık nüdist topluluğunun yaşadığı yer olarak görülüyor. Son dakika haberine göre koronavirüs vakalarında patlama yaşanırken, yetkililer ikinci dalga konusunda uyarı üstüne uyarı üstüne uyarıda bulunuyor. İşte tüm detaylar...

Abone Ol

Koronavirüs salgını dünyaya diz çöktürmeye ve hızla yayılmaya devam ediyor. Daha pek çok ülke henüz pandeminin ilk dalgasını bile kontrol altına alamamışken ikinci dalga çoktan yayılmaya başladı bile. Avrupa'daki pek çok ülkede ikinci virüs dalgası paniği yaşanıyor.

Bu ülkelerden biri de Fransa. Dünyanın en kalabalık nüdist merkezi Cap d'Agde'de yaklaşık 100 kişinin koronavirüs pozitif çıkması ve eve dönen 50 kişinin hastalanması, Fransa'daki vakaların artması eğilimine tuz biber ekmişti.

Fransa'nın Akdeniz kıyısında bulunan ve natüristlerin tercih ettiği Cap d’Agde tatil beldesinde artan Kovid-19 vakaları nedeniyle alarm verildi ve durumun düşünülenden çok daha ciddi olduğu ortaya çıktı.

Cap d'Agde, Avrupalı nüdistlerin çoğu ve on binlerce swinger için, geleneksel bir yaz destinasyonu haline geldi. Ancak buradaki koronavirüs salgını, alternatif yaşam tarzlarına rahatsız edici bir ışık tuttu.

Fransa'da 24 saatte 7 bin kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla vaka sayılarında patlama yaşandı. Hérault'un güney bölgesi ve özellikle Cap d'Agde, en büyük vaka artışlarının görüldüğü yer oldu. Hérault'un güney bölgesi ve özellikle ülkenin, çıplak dolaşmanın yasal olduğu güney kenti Cap d'Agde, en büyük vaka artışlarının görüldüğü yer oldu.

"Village naturiste" olarak bilinen tesis, yaklaşık bir düzine swinger kulübü ve saunasının yanı sıra çiftlerin yeni insanlarla tanışıp yakınlaşmaları için erotik gece kulüpleriyle ünlü.

Fransız sağlık yetkilileri pazar günü yaptıkları açıklamada natüristlerin uğrak yeri olan Cap d’Agde kasabasında yaklaşık 100 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirterek salgını "çok endişe verici" diye niteledi.

Bir swinger çift BBC'ye yaptığı açıklamada "Herkes gün boyu yakın temas halinde ve elbette çıplak." dedi. İsminin açıklanmasını istemeyen swinger, "Neden burada olduğumuzu hepimiz biliyoruz." dedi ve ekledi: "Sahil boyunca seks kulüplerinin olmadığı başka birçok daha geleneksel aile temelli natürist kampı var."

Yetkililer koronavirüsün natürisler arasındaki bulaşma oranının kasabada yaşayanlara kıyasla 4 kat daha fazla olduğunu da vurguladı. 20 Temmuz'da tüm kapalı alanlarda maske takmanın zorunlu hale geldiği Fransa'da, yetkililer, dünyaca ünlü nüdist merkezinde Kovid-19 salgınının baş gösterdiği, bunun çok endişe verici olduğu yönünde uyarılar yaptı.

İsteyen herkesin her yerinde kıyafetsiz dolaşabilmesi kadar eş değiştirme partileriyle de ünlü Cap d'Agde'ın sakinleri ve ziyaretçileri için maske takmak dahil tüm sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyarı yayımlandı.

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 4 bin 982 vaka görüldü. Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 4 bin 982 artışla 286 bin 7'ye yükseldi. Son 24 saatte hastanelerde 26 kişinin yaşamını yitirmesiyle can kaybı 30 bin 661'e ulaştı.

Yoğun bakımda bulunanların sayısının artmaya devam ettiği ülkede, Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı yüzde 4,3'e yükseldi. Bilim Kurulu, ülkede sonbahar ya da kış aylarında ikinci dalganın yaşanmasından endişe edildiğini açıklamıştı.

Çalışma Bakanlığının aldığı kararla, ülke genelinde iş yerlerinde çalışanlara maske takma zorunluluğu getirildi. Buna göre personel, yemeğini ve içeçeklerini iş yerinde sadece belirlenen yerlerde tüketebilecek. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran da ülke genelindeki vaka sayısının artma riski olduğunu kabul etti.

Ancak durumun şubat ayıyla aynı olmadığını belirten Veran şu aşamada bahar aylarındaki ülke genelini kapsayan bir tecrit uygulamasının gündemde olmadığını da belirtti. Dünyada en kalabalık nüdist topluluğunun yaşadığı yer olarak görülen Cap d'Agde'da yaz sezonunda nüfus 40 bine kadar çıkabiliyor.

Kentte dükkanlardan şubelere, restoranlarla barlardan kulüplere dek pek çok kapalı mekan bulunuyor.

RİSKLİ BÖLGE İLAN ETTİ Koronavirüs salgınında ikinci dalga paniği yaşayan ülkelerden biri olan Almanya, Fransa’nın iki bölgesini yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında riskli bölgeler listesine dahil etmişti

Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsü (RKI), riskli bölgeler listesini güncelledi.

Fransa'da Kovid-19 vakalarının arttığı Provence-Alpes-Cote d'Azur ve başkent Paris’in de içinde bulunduğu Ile-de-France bölgeleri bu listeye dahil edildi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya’daki bazı bölgeler ve İspanya riskli bölgeler arasında yer alıyor.

Riskli bölgelerden Almanya'ya gidenler, negatif Kovid-19 testi sunamadıkları takdirde 14 günlük karantinaya girmeleri gerekiyor

Ülkede son 24 saatte bin 955 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Böylece ülkedeki vaka sayısı 242 bin 899'dan 244 bin 854'e yükseldi.