Ekonomi

Emekli İkramiyesi Artışı: Meclis Komisyonundan Onay Geldi, Bayramda Emekliler Sevindiriyor!

Emekli ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılmasını öngören madde, Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Bu kararla birlikte, Ramazan Bayramı'nda emeklilere verilecek olan ilk ikramiye miktarı artırıldı. Yapılan düzenlemeyle, emekli bayram ikramiyesi olan 2 bin lira miktarı %50 artışla 3 bin liraya çıkarıldı.

Abone Ol

Söz konusu madde, Meclis Adalet Komisyonu'nda ele alınan 8. yargı paketi içerisinde yer aldı. Emekliye bayram ikramiyesinin artırılmasını öngören bu madde, emekliler için önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor.

Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan'da kutlanacak olmasıyla birlikte, emekli bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçecek. Bu durumda, 1-9 Nisan tarihleri arasında bütün emekliler ilk ikramiyelerini almış olacaklar.

Diğer bir yandan, Kurban Bayramı öncesinde ise ikinci bir ikramiye ödemesi planlanmaktadır. Bu ikramiye ödemelerinin 10-15 Haziran haftasında gerçekleşmesi planlanmaktadır. Bu sayede, emeklilere bayram öncesi ek maddi destek sağlanmış olacak.